נקרעה רצועת הטיימינג, וכרגיל במצב זה נפגע ראש המנוע, והנזק כ 4,000 ש"ח. המוסך שלי מטפל ברכבי, דיאטסו 97' , זה שנתיים, החל מ 72 אלף ק"מ. כעת הגיע ל 128,000 ק"מ. יש להחליף רצועה כל 60-90 אלף ק"מ, ומנהל המוסך החביב לא אמר מילה.
היש לו אחריות רשלנית כל שהיא?
השאלה היא האם התרשל בעל המוסך בטיפול ברכב והאם בכלל החליפו את הרצועה עובר לרכישתך את הרכב והאם היה עליו כבעל מקצוע סביר לעדכן אותך בדבר הצורך בהחלפה...
אלו שא' שבמומחיות המצריכות חוו"ד מומחה.
אך לאור ערכי התיק יש מקום כי תפנה לבעל המוסך להסדר בעניין.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
ל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
מצאתי את "ספר הרכב". אז כך: החלפת רצועת תיזמון (טיימינג) יש לבצע כל 90 אלף ק"מ או 4.5 שנים; אני מניח שהמוקדם שבינהם.
את האוטו קיבלתי מהורי (שרכשו אותו חדש), והוחלפה רצועה ב 38 אלף, בשנת 2003, זאת חמש שנים מעליתו על הכביש.
עד היום, 2011, אני מבין כי היה צריך להחליף רצועה כבר פעמיים, כי עברו 9 שנים מאז החלפה קודמת.
כשאני קיבלתי את הרכב ב- 2009 כבר אז היה צריך להחליף רצועה בפעם השניה. כלומר יש כאן גם רשלנות של הבעלים והמוסך הקודמים.
כשאני מסרתי אותו לטיפול למוסך שלי היום, היה מן הראוי כי בעל המוסך יעלה את הנושא וידרוש החלפת טיימינג.
האם אני צודק? היש מקום לכך שהוא ישא לפחות בחלק מהוצאות התיקון?
חשבתי על פשרה שבה אני משלם את כל הוצאות החלפת הרצועה (1000-1500 ש"ח) והוא ישא בתיקון הנזק שנגרם למנוע.
למי יש עצה?
לאחר שיש ברשותך נתונים מדוייקים יותר מציע, מאחר והנושא הוא מקצועי ביותר, לפנות בכתובים למחלקת פניות הציבור של איגוד המוסכים בישראל המעניק, בין השאר, גם שירות משפטי מקצועי לאזרחים ש"נכוו" כתוצאה מפעילות רשלנית אפשרית של בעל מוסך. כנס לאתר שלהם באינטרנט ותוכל לבדוק כיצד להגיש את תלונתך ובקשתך לבחון את נסיבות עניינך.
בהצלחה,
עו"ד אילן זריהן
שלום רב,
הינך מציין כי החלפת רצועת טיימינג היא כל 60-90 אלף ק"מ, משמע, ניתן להבין שגם ב-128 אלף ק"מ רכבך עדיין היה מצוי בטווח שבו לא בהכרח צריך להחליף רצועת טיימינג (זאת בהנחה וביצעת החלפה ראשונה של הרצועה במחזור הקילומטראז' הראשון קרי בחלוף 60-90 אלף קילומטרים ראשונים) ולכאורה, לא בהכרח הייתה מוטלת חובה על מנהל המוסך לעדכנך כי יש צורך לבצע החלפה שכזו.
ממליץ לבדוק את ספר הרכב מטעם היצרן ולבחון כל כמה זמן/ק"מ באופן מדויק צריך לבצע החלפת רצועה ובהתאם לכך לבחון את היבט רשלנותו של מנהל המוסך.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר