שלום, עברתי תאונת דרכים בצבא לפני 22 שנה, ועכשיו התחילו לי בעיות באותה רגל שנפגעה רצינית, לאחר ביקור אצל כמה רופאים, מגיע לי נכות בוודאות, יש פגיעה רצינית ברגל, מגבלה, לפי דבריהם. השאלה האם אני יכולה לתבוע את משרד הביטחון שיכיר בי נכת צה"ל, כי התאונה קרתה בצבא? ונשאלה שאלה האם נתבעה תביעה אזרחית על ידי הוריי בתקופה שעברתי את התאונה? לא ידוע לי כלום, להוריי אין שום מסמך, אבי שטיפל בכל נפטר, השאלה אם אפשר לבדוק איך שהוא אם הוגשה תביעה? ואם לא, אם אוכל לתבוע את משרד הביטחון? והאם זה תהליך ארוך של תביעה, היות ויש מסמכים ואת כל המסמכים והעובדות של התאונה, שחור על גבי לבן. תודה
שלום רב,
נוכח חלוף השנים יש לבחון את סוגיית ההתיישנות כתנאי להגשת תביעה אפשרית. יוזכר כי פרק הזמן להגשת תביעה כנגד משרד הביטחון עומד על 3 שנים ממועד השחרור למעט חריגים כמוגדר בחוק הנכים (תגמולים ושיקום). עוד יוזכר כי, ככלל, התיישנות בתביעה נזיקית היא עד 7 שנים ממועד האירוע. לכן, ממליץ להתייעץ עם עורך דין ולפרט את נסיבות המקרה והזמנים כדי לבחון את סוגיית ההתיישנות לעומקה כתנאי להגשת תביעה אפשרית.
עוד אציין כי לגבי בדיקה האם הוגשה תביעה על ידי אביך הרי שניתן לנסות ולבחון זאת באמצעות פניה לארכיון רשומות בית המשפט תוך ציון פרטיו המלאים של אביך.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר