לפני שנתיים פרקתי את הכתף כשחזרתי הביתה משבוע בצבא (זה לא היה עקב הצבא ולא במהלך השירות) פרקתי את הכתף פריקה קדמית, לאחר כמעט שנה עברתי ניתוח ארטרוסקופיה על חשבון הצבא לתיקון הכתף שעדיין פגועה ויש לי כאבים והגבלות בתנועה בעקר בזמן ספורט, האם יש איזשהי אופציה כן לתבוע את משרד הביטחון שהייתי תחת אחריותו באותה התקופה לגבי אחוזי נכות ואיזשהו תשלום עבור הפגיעה או שזה אבוד מראש כי זה קרה לי בסופ"ש שהייתי בבית?
זה קרה בלילה, כשהחלקתי בטיילת אשקלון.
שלום רב,
האם הינך בשירות סדיר או מילואים? כהערת אגב, ראוי לציין כי גם אם היית בשירות מילואים עדיין ניתן לבחון את האפשרות לתביעה. בנסיבות אלה יש לבחון האם ניתן להחיל על המקרה את חוק התגמולים (חבלה שלא בעת מילוי תפקיד).
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
אהלן, תשמע אני כרגע משוחרר שנה וחצי+ וזה קרה לי בזמן השירות אבל ממה שאמרו לי ניתן לתבוע אך ורק אם זה קרה במהלך השירות או עקב השירות מה שאצלי קרה בגלל החלקה בים...האם עדיין ניתן לתבוע, ויש מצב אתה מפרט על חוק התגמולים הזה שדיברת עליו ואיך אני יכול להשתמש בו והאם בכלל ניתן להשתמש בו במצבי...
שירות חובה, רק לא כשהייתי פיזית בבסיס.
נראה כי ניתן לבחון את יישום חוק התגמולים (חבלה שלא בעת מילוי תפקיד) על נסיבות המקרה שלך. התנאים המוגדרים בחוק זה והמאפשרים את יישומו של חוק הנכים, תגמולים ושיקום על חייל שנחבל במהלך שירותו אף שלא עקב שירותו, הם במצטבר: 1. החבלה אירעה בעת שהחייל לא נעדר משירות שלא ברשות. 2. אם החבלה אירעה תוך 14 ימים מהעת שבו הוא נעדר בשירות. 3. החבלה לא אירעה תוך כדי עיסוקו של החייל בעבודה או בפעילות ספורטיבית או בעיסוק שנהוג לקבל בעבורם תמורה. 4. כתוצאה מהחבלה נקבעה לחייל על ידי וועדה רפואית לפי חוק הנכים דרגת נכות של 20% לפחות, ולא פחות מכך.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר