שלום, שמי דוד, בשנת 2003 ו-2008 היו לי 2 תאונות דרכים ובשתיהן הייתי נוסע ברכב שנפגע. יש לי עורך דין שמטפל בשני התיקים האלה אך לצערי זה לוקח שנים והמצב שלי מתדרדר-כתוצאה מהתאונות אני לא עובד כבר
יותר משנה וקשה לי מאוד מבחינה כלכלית. אני שמעתי שיש אופציה לקבל תשלום תכוף במידה ועברו פחות משנתיים ממועד התאונה וביקשתי מעורך דין לבדוק את האופציה הזאת. אציין כי הוא הנחה אותי לא ללכת לביטוח לאומי כי לטענתו הוועדה של מל"ל יכולה לתת לי אחוז נכות מאוד נמוך ביחס לזה שעלול לתת לי המומחה מטעם בית משפט. נכון להיום ממש הגעתי לפת לחם, אין לי איך לשלם שכר דירה, חשמל, ארנונה וכולי ועדיין עו"ד שלי לא הוציא בשבילי את התשלום התכוף בטענה שהצרכים שלי הם לא מיידיים. האם הוא צודק? כמו-כן בהתחלה הוא אמר לי שהוא הגיש בקשה לתשלום תכוף ואח"כ אמר שלא-האם הוא רשאי לנהוג כך?
כרגע הוא אומר שהוא מחכה לחוות דעת של מומחים ואחר-כך הוא יגיש את הבקשה לתשלום תכוף-האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לזרז אותו? בתודה מראש.
שלום
הנני יוצא מתוך נקודת הנחה שהתיק נפתח בבית המשפט לגבי 2 התאונות
במידה ומדובר בפציעות שבהן יש סיכוי לקבלת אחוזי נכות , קיימות 2
אופציות , פניה לועדה רפואית של הביטוח לאומי ואז החלטתם תחייב גם במישור האזרחי בתביעה שבינך לחברת הביטוח ( לועדה רפואית ניתן להציג מסמכים רפואיים כמו חוות דעת רופא הממליצה על אחוזי נכות
) או לבקש את מינוי רופא בית משפט להם אסור להציג חוות דעת רפואיות מטעמך אלה את התיעוד הרפואי השוטף ( מסמכי בית חולים
תוצאות בדיקות , תיעוד מקופ"ח )
בית משפט נדרש גם לשאלה מי ישא בשכר טירחת המומחה/ים הרפואיים
בשלב זה
נכון שועדה רפואית של הביטוח לאומי יכולה לתת פחות ממה שיתן רופא בית משפט , אך שום דבר לא ודאי ומובטח , גם אצל רופאי בית משפט
ישנם יותר נוקשים ופחות נוקשים מבחינת מתן אחוזי נכות
לגבי התשלום תכוף ניתן כמובן להגישו בכל עת , אך יתכן ןהצד השני
יטען שלא מדובר בצרכים קיומים ואין הצדקה לכך היום מספר שנים לאחר האירוע
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר