לפני שנתיים פגע בי נהג, כאשר נכנסתי לצומת בירוק, ואילו הוא בא במהירות משמאלי, כאשר לו יש אדום.
שוטר יס"מ היה עד, יצא ממכוניתו ואמר לו שהוא נסע באדום. הנהג הפוגע אישר. אח"כ עברו לדבר ברוסית.
דיווחתי במשטרת רחובות על האירוע, בעוד הנהג האחר והשוטר העד לא עשו זאת, והיה צורך בזמן רב כדי לאתר אותם.
אני היא זו שזומנתי למשפט, שעתיד להערך השבוע.
עורך-הדין אליו פניתי אמר תחילה שהנושא מעניין אותו, והוא ישמח לעמוד לצידי, אך כשהתיק נמסר לו, שב ואמר לי שעלי להגיע לעיסקת טיעון, ואף כעס עלי על שסירבתי.
עורכי-דין נוספים להם הצגתי את חומר התביעה אמרו שלמרות שהם סבורים שהצדק עמי, הרי שמדובר כאן במילה שלי מול מילה של שוטר.
מה לעשות????
מפנייתך לא מובן במה את מואשמת.
כמו כן, לא ברור מדוע הגישה של "מילתך מול מילתו של השוטר", אם אף אחד מעוה"ד ראה את חומר החקירה עדיין, ו/או השוטר עמד לצידך במועד האירוע.
מומלץ לך לפנות לעו"ד בדחיפות, אשר יעבור על חומר החקירה המלא (מחייב צילומו בתביעות) ויחווה דיעה.
גם אם את היא זו שזומנה למשפט, נסיבות האירוע, כמתואר על ידך, אינן מחייבות בהכרח עונש עבורך.
בהצלחה,
עו"ד יאיר מושיוב
שלום רב,
תודה על תגובתך. אכן, מתוך שניסיתי לקצר השמטתי פרטים חשובים. השוטר שנכח במקום הארוע מעיד עדות הפוכה ממה שראה ובניגוד לתגובתו הראשונה. לטענתו אני היא זו שנסעתי באדום, ואילו הנהג הפוגע בירוק...וכך העיד במשטרה.
למרות שפניתי למח"ש ולמבקר המדינה נדחיתי בכך שהנושא מטופל בערכאות המשפטיות. לאור (או לחושך..) עדות השוטר מאשימים אותי בכך שאני זו שנכנסתי לצומת באדום.
התיק אכן נמצא אצל עו"ד, אך כפי שכתבתי הוא לוחץ עלי להגיע לעסקת טיעון (למרות שתחילה הביע התלהבות להכנס לנושא). עורכי-דין אחרים אליהם פניתי עם החומר סבורים שלא אצליח להוכיח את חפותי...
למרות שניתן לנו לצלם את החומר בתיק, עדיין נותר שם חומר אותו לא איפשרו לנו לראות. בעדותו מדבר השוטר על מסירת תרשים, אך אין כל תרשים,ואיש גם אינו אומר שקיבל אותו. ועוד כהנה וכהנה סתירות בולטות.
א. לא ברור לי פשר מניעת חלק מן החומר ממך/מעורך דינך. החומר היחיד שאינו מועבר לידי נאשם הינו חומר חסוי (ואני בספק אם בתאונה שכזו קיים חומר שכזה) ו/או תכתובת פנימית, אשר אינה מהווה חומר חקירה. תרשים, כפי שאותו שוטר שירטט, כביכול, הינו חומר חקירה לכל דבר ועניין, ועליו לעבור לידייך לאלתר. ב. בשלב בו את נמצאת, לרבות לאחר שפנית לכל גורם בר סמכא, נראה שאת טיעונייך תיאלצי לטעון בדיון אליו תזומני, ולקוות שהשופט יהיה קשוב ופתוח.
גם אם לא תצליחי אצלו, תוכלי תמיד לערער, ושוב לקוות ששופט מחוזי יהיה אמיץ יותר למתוח ביקורת על המשטרה/תביעות ו/או לקבל את עמדתך על פני עמדת המדינה.
בהצלחה...
ליאורה שלום,
מבלי להכנס לפרטים המופיעים בתיק שלך אני רוצה לחזק את ידך כמי שמכיר היטב את בתי המשפט לתעבורה. המערכת כולה מכוונת להרשיע אותך גם אם לא ביצעת את העבירה המיוחסת לך אבל תמיד יש מקום להלחם על חפותך. בדברי אני מתכוון לכך שהסדר טיעון הוא גם הרשעה והמערכת "מתגמלת" הרשעה בענישה מופחתת. ממה שאני רואה את מאמינה בחפותך ומכאן שחובה עליך להלחם על חפותך. אגב, זה לא אומר שהעונש שתקבלי יהיה חמור מהמוצע בהסדר. מבלי להתייחס לעורך הדין שמייצג אותך או לכל עורך דין אחר, תזכרי שגם לעורכי דין יש "מניע פנימי" להגיע להסדר כי זה חוסך עבודה. אני מחזק את ידך ומציע לך להלחם על חפותך. בעל מקצוע מיומן יוכל לעזור לך להוציא את האמת לאור. גם אם תורשעי המצפון שלך יהיה נקי כיוון שתדעי שנלחמת על זכותך לאמת. בהצלחה,
מנהל הפורום
ערן בן-עמי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה לעו"ד בן עמי ולעו"ד מושיוב. אני אכן חשה שאני עומדת כאן להלחם לא רק על האמת שלי, אלא על הדרך בה יש למחות כנגד כל מעשה עוולה. תודה שחיזקתם אותי. מקווה שבסוף גם יהיו בפי בשורות טובות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר