לפני כ- 19 שנה קרוב משפחה שלי רכש רכב חדש ורשם אותו על שמי. הרכב מעולם לא היה שלי, לא שילמתי עליו, ומסיבות טכניות נרשם על שמי.
בפברואר השנה ביקש קרוב משפחתי את תעודת הזהות שלי (כמדי שנה) כדי להעביר את הרכב טסט, ולשאלתי, אך דיווח לי שהרכב עבר טסט.
אתמול הופתעתי לקבל מכתב ממשרד הרישוי ממנו עולה כי אגרת הרישוי לא שולמה והרכב לא עבר טסט, וזאת מפברואר 2010. פניתי לקרוב המשפחה אך הוא מתחמק ממני, לא עונה לשאלות שלי, משקר לי ומסרב לבקשתי להפסיק את השימוש ברכב עד להסדרת הרישוי.
תכננתי לנסוע לקרוב המשפחה ולהכריח אותו להעביר את הבעלות ברכב על שמו, אך התברר לי שלא ניתן להעביר בעלות על רכש שהוא יותר משלושה חודשים בלי טסט.
באם חלילה יהיה מעורב הרכב בתאונת דרכים -
האם תחול עלי אחריות כלשהי כבעלים הרשום של הרכב?
בהנחה שכן - האם אני יכולה לעשות דבר מה על מנת להסיר אחריות זו?
בהנחה שקרוב המשפחה משלם ביטוח - האם הביטוח בתוקף?
קרן היי,
ראשית חלה עלייך מעיין "חזקה" שאת אחראית לרכב ואף עלייך לדעת כבעלת רכב מי נוהג ברכב והיכן.
נכון שזה מעט מכביד אך כך קובע החוק [סעיף 27ב(א) לפקודת התעבורה קובע את חזקת הבעלות לפיה רואים את בעל הרכב כאילו הוא נהג ברכב אותה שעה, זולת אם הוכיח מי נהג ברכב, העמידו או החנהו כאמור או אם הוכיח למי מסר את החזקה ברכב ( להלן – המחזיק ), או הוכח שהרכב נלקח ממנו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו]. הכי נכון יהיה להחתים את קרוב המשפחה על מסמך שהוא זה שמחזיק ברכב. לעניין הכיסוי הביטוחי -קרוב המשפחה לא יוכל לחדשו ללא מבחן רישוי שנתי לרכב ולהיפך, לא ניתן לעשות מבחן רישוי שנתי לרכב ללא ביטוח בתוקף. עם זאת יש פסיקה מביהמ"ש השלום בבאר-שבע שחייבה את חב' כלל ביטוח לשלם פיצויי רכוש לרכב צד ג' למרות שהרכב שפגע היה ללא מבחן רישוי שנתי. (בכל מקרה לא ניתן להסתמך על זה).
בהצלחה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר