לפני מספר ימים קיבלתי דו"ח על דיבור בטלפון סלולארי בזמן נהיגה. הודיתי בעבירה בפני השוטר ולאחר רישום הדו"ח הוא המליץ לי לכתוב מכתב בבקשה לביטול הדו"ח, בנימוק שאינו ממיר לאזהרה בעצמו כי כיום זאת נחשבת עבירה חמורה.
ברשותי רישיון נהיגה 6 שנים ללא עבירות תנועה כלל.
האם אני עומד בתנאים הדרושים להמרת דו"ח תנועה לאזהרה? לידיעתי התנאים היו חובה ברישיון של 5 שנים לכל הפחות ללא עבירות תנועה בשנתיים האחרונות, האם תנאים אלו השתנו באופן כה קיצוני (10 שנים) והאם יכול להיות שהשוטר לא היה מודע אליהם? אם לא, מאיזו סיבה ימליץ לי לכתוב מכתב בבקשה להמיר את הדו"ח באזהרה?
דני שלום,
לאחרונה פרסמה המשטרה את ההנחיות כי ניתן להמיר דוחות כאשר עומדים במספר קריטריונים.
10 שנות וותק, 5 שנים ללא עבירה, נסיבות הביצוע, והודיה בביצוע העבירה.
יש לך 30 יום לבקש בקשת ביטול מיום קבלת הדו"ח.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
קודם כל תודה רבה על התשובה.
אפשר לדעת היכן פרסמה המשטרה קריטריונים אלו? אני סקרן לראות את הפרסום עצמו.
יתרה על כן, כפי שציינתי ברשותי רישיון נהיגה 6 שנים. עפ"י הקריטריונים שנקבת יש צורך ב10 שנות וותק. האם המשטרה פוסלת בקשות להמרה על הסף במידה ולא עומדים בתנאים אלו או שמא בוחנת את המקרים בכל זאת? האם יש סיכוי כי בקשתי תתבקל?
דני שלום,
אלו הנחיות השוטרים : תנאים לרישום אזהרה החל מיום 01-04-2010 רישום דוחות אזהרה לנהגים בעלי רישיון נהיגה 10 שנים
וללא כל עבירת תנועה בחמש ( 5) השנים אחרונות.
דו"ח אזהרה לא ירשם במקרים הבאים:
1.אם העברה מסוג " הזמנה לדין".
2.שימוש בטלפון נייד.
3.רמזור אדום.
4.עקיפות וסטיות.
5.מטען יתר.
6.חניית נכים
חובה על השוטר לברר במסוף זכאות לדו"ח אזהרה!!!
בנסיבות לרשום: "נבדק במסוף ועומד בקריטריונים".
הערה: שיקול דעת עומד לשוטר בעת מילוי דו"ח אזהרה וזאת לפי חומרת העבירה ובהתאם לנסיבות. כלומר,גם אם הנהג עומד בקריטריונים לרישום דו"ח אזהרה ונסיבות העבירה/ות שעבר חמורות – יש לשוטר שיקול דעת אם לרשום דו"ח אזהרה או דו"ח תנועה רגיל.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
מהודעתך הבנתי כי לשוטרים קיים שיקול דעת לרשום דו"ח למרות זכאותו של הנהג לאזהרה.
שאלתי היא האם הדבר פועל גם הפוך? איני עומד בקריטריונים (6 שנים במקום 10 שנים וותק), האם יש שיקול דעת למשטרה לאשר בקשת המרת דו"ח לאזהרה למרות שהמבקש לא עומד בכל בתנאים?
אין סיבה שאתעכב בתשלום הדו"ח ואשלח מכתב לבקשת המרה אם תאמר לי שהמשטרה לא חורגת מקריטריונים אלו בשום פנים ואופן.
דני שלום,
אני לא נציג המשטרה ועל כן תשובתי היא על סמך ניסיוני.
המשטרה עומדת על קיום הקריטריונים, כמו כן, ציינתי כי על פי ההנחיות אין המרה לדו"ח שניתן בגין דיבור בטלפון נייד ללא דיבורית.
לכן אם אין נסיבות אחרות לביטול הדו"ח, תאלץ לשלמו.
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר