שלום,
אני פונה אליך בבקשה לייעוץ משפטי דחוף בנוגע לדוחות חניה ולהליכי הגבייה שננקטו נגדי.
לפני כשבוע קיבלתי לתיבת הדואר שלי דרישת תשלום לפי סעיף 4 לפקודת המסים (גבייה), ובה הופיעו מספר דוחות חניה משנת 2024. עד למועד קבלת הדרישה לא היה לי כל ידע על קיומם של דוחות אלה.
ברצוני להדגיש כי בעת רישום הדוחות לא הונח על רכבי כל דוח, כפי שנהוג בדרך כלל, ולא קיבלתי כל הודעה או התראה אחרת בנוגע אליהם.
לאחר שפניתי לעירייה, נמסר לי כי לטענתם נשלחו אליי הודעות בדואר רשום עם אישור מסירה. בעקבות זאת בדקתי את פרטי המשלוחים באתר דואר ישראל, ומהבדיקה עולה כי רק משלוח אחד מופיע במערכת, והוא נשלח ביום 19.08.2025 והוחזר לשולח מאחר שלא נדרש. יחד עם זאת, מעולם לא קיבלתי הודעת SMS, פתק בתיבת הדואר או כל הודעה אחרת מדואר ישראל שלפיה ממתין עבורי דבר דואר רשום. לכן בפועל כלל לא ידעתי שנשלחו אליי מכתבים.
בנוסף, כאשר אני נכנסת לצפות בפרטי כל אחד מהדוחות, מופיע מספר דבר דואר רשום שלכאורה נשלח אליי עם אישור מסירה. אולם כאשר אני מזינה את מספרי המשלוח הללו באתר דואר ישראל, ברוב המקרים מתקבלת הודעה כי מספר המעקב כלל אינו קיים במערכת. רק מספר המשלוח האחד שהוזכר לעיל מזוהה באתר.
עניין זה מעורר אצלי סימני שאלה, ואשמח לדעת האם ייתכן שיש בכך פגם ברישום או בתיעוד המשלוחים, האם יש לכך משמעות משפטית, והאם הדבר עשוי להשפיע על תוקף ההמצאה או על חוקיות הליכי הגבייה.
לאור האמור, אבקש את חוות דעתך בשאלת חוקיות ההמצאה של הדוחות, האם בנסיבות אלו ניתן להסתמך על חזקת המסירה, וכן האם קיימת אפשרות לפעול לביטול הדוחות או לביטול הליכי הגבייה שננקטו נגדי, מאחר שמעולם לא קיבלתי הודעה כדין ולא הייתה לי כל אפשרות לדעת על קיומם של הדוחות ולהגיש בקשה להישפט או להשיג עליהם במועד.
אודה מאוד לקבלת תשובתך בהקדם האפשרי, שכן מחר בבוקר קבועה לי פגישה עם גורם מוסמך בעירייה בנושא, וחשוב לי להגיע אליה לאחר שקיבלתי את חוות דעתך והכוונתך המשפטית.
תודה רבה מראש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר