קיבלתי הבוקר דו"ח מהירות בדרך עירוני, מהירות 70 אחרי הפחתה במקום 50, דו"ח של 250 ש"ח ללא נקודות. ביקשתי לראות כיול אמרה לי השוטרת שבבית משפט אוכל לראות, יש לי עבר נקי בתנועה, שווה לבקש המרה לאזהרה? ביטול דו"ח? או ישר לבית משפט?
דב שלום,
המרה באזהרה=אני מודה בביצוע העבירה אך מהנסיבות הבאות:....אבקש להתחשב ולהמיר באזהרה.
להלן התנאים:
התנאים להמרה באזהרה:
החל מיום 01-04-2010 רישום דוחות אזהרה לנהגים בעלי רישיון נהיגה 10 שנים.
וללא כל עבירת תנועה בחמש ( 5) השנים אחרונות.
דו"ח אזהרה לא יירשם במקרים הבאים:
1. אם העברה מסוג "הזמנה לדין"
2. שימוש בטלפון נייד
3. רמזור אדום
4. עקיפות וסטיות
5. מטען יתר
6. חניית נכים
ביטול דו"ח נובע מן הטעמים הבאים:
א. פגמים טכניים
ב. טענות משפטיות כגון: לא בוצעה עבירה, לא אני נהגתי ברכב[לא רלוונטי למקרה שלך], המכשיר לא כויל ועוד. המועד לבקשה תוך 30 יום מקבלת הדו"ח.
לעניין הבקשה להישפט(יש לבקשה 90 יום ממתן הדו"ח) עליך להבין שיש סיכוי לזיכוי, אך ליווי עו"ד יעלה פי כמה וכמה מגובה הקנס.(שיקולי תועלת-עלות).
בכל מקרה בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אני עם רישיון נהיגה משנת 2002, ככה שאין לי עוד 10 שנים, האם לשלם? לבקש ביטול דו"ח בגלל שלא ראתי את הכיול למרות שביקשתי? בטענה שהיה עוד רכב בכביש? שהשוטרים היו בלי כובע? יש סיכוי להמרה גם בוותק של 8 שנים?
תודה שוב
דב שלום,
הטענות שאתה מעלה הן טענות של ממש. בשלב של בקשה לביטול הדו"ח לא בודקים את הראיות לעומקן. השלב המתאים לבירורן הוא בשלב "הראיות" במשפט(הוכחות).
בכל אופן לא הייתי ממליץ להגיע למשפט ללא ליווי עו"ד תעבורה.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר