שלום רב,
בתאריך 06/07/2010 קיבלתי בהיותי בצפון דו"ח תנועה משוטרת שהיתה "נעולה" לרושמו. בדו'ח התנועה צויינו 2 דברים מהותיים שנרשמו ועוררו בי מחשבה להגיש בקשה לביטול הדו'ח תוך 30 ימים (אך אף זכות זו נשללת ממני מעצם הטעות) או להישפט תוך 90 ימים..מהסיבות שלהלן :
(1) השוטרת בעת שרשמה את הדוח באישום עבירת "נהיגה בחוסר זהירות" (21 ג')רשמה פעמיים בדו'ח תאריך של חודש לפני המקרה,כלומר 06/06/2010 [ יצויין כי האירוע התרחש ב-06/07 וכי אני נוסע על רכב שכור במסגרת עבודתי ובתאריך שציינה השוטרת היה ברשותי רכב שכור אחר לחלוטין וניתן להוכיח זאת ע"י הוצאת היסטוריית מח' ההשכרה וכמובן שבתאריך זה "במקום אחר הייתי" (אליבי-כטענת הגנה) ולעניות דעתי זוהי טעות מהותית !
(2) מודגש אף כי מטעות רישום תאריך הדו"ח (חודש לפני) נשללה ממני הזכות או האפשרות להגיש "בקשה לביטול הדו"ח" שכן מעצם הטעות נשללה ממני הזכות הזו (שכן התאריך חלף בעת רישום הדו"ח ומשום כך חלפו גם 30 הימים לבקשה לביטולו !!!)- ולעניות דעתי גם זו כבר טענה מהותית ששוללת ממני את האפשרות הזו ומותירה בי רק 2 אופציות נוספות : לשלם את הקנס או להישפט.
(3) בתיאור ביצוע העבירה ציינה השוטרת כי :"הבחנתי בנהג אשר היה לבדו ברכב מחזיק בידיו על ההגה דפים ומסתכל בהם כאשר רכבו בתנועה,כאשר הנהג הבחין בי הוריד את הדפים לרצפה" עוד בתיאור המקום ציינה השוטרת בדו'ח רק את הפירוט שלהלן: "כביש 85 צ.גילון למערב " (ללא תיאור מפורט ממזרח –למערב) האם השוטרת לא צריכה לפרט "הרכב הגיע מכיוון..לכיוון ???)
(4) מבחינתי וכפי שהסברתי לשוטרת : החזקתי "אטלס כבישים ומפות" ומאחר ואיני מהאזור (תושב אשדוד) נכנסתי לאזור שאינו מוכר לי ומלחיץ (כפרים ערביים) ונעזרתי במפות להימצאות בשטח..אך הדגשתי בפניה ש"לא התבוננתי תוך כדי נסיעה" אלא אכן החזקתי את המפה על ההגה אך שוב ובהדגשה לא עיינתי תוך כדי נסיעה...ועובדה לכך שרשמה גם שאחזתי את המפות ע"ג ההגה. (וכפי שצוטט בסעיף הקודם) בנוסף- ציינה השוטרת בדברי הנהג : "זו היתה מפה,איני מהאזור..ואני רואה שאת נעולה להכניס את הדו'ח אז ניפגש בבימ"ש"....ואף רשמה :"הנהג מסרב לחתום,נמסר ביד" – חיזוק לעובדה שעמדתי על טעותה של השוטרת ועל קטנוניותה למלא מכסת דוחות למשטרת ישראל ועל כך ש"חוסר זהירות" לא היה שם רק כי החזקתי את המפה על ההגה...!
אודה לך מאד אם תוכל לייעץ לי אם יש קייס "להגנה מן הצדק" או משהו בסגנון שכן טעות ברישום הדו"ח מונעת זכות שקיימת ועומדת לכל אזרח אחר שלא נרשמה לו הטעות. ואף שאר הסיבות שציינתי. מה גם : שאני יודע שלנהג עומדת ההגנה שבדין לפיה הראיות נגדו חייבות להיות מושלמות וללא כל פגם.
* כמו כן האם ניתן לבקש (במידה והחלטתי לגשת להישפט ) לשנות את מקום השפיטה לאזור שקרוב אליי ???
מה אתה אומר ???
בתודה מראש,
HAIM
חיים שלום,
אנסה לענות בקצרה לשאילותיך.
1.טענתך כי התאריך שעל גבי הדו"ח אינו נכון אינו מונע ממך להגיש בקשה לביטול הדו"ח (בצירוף הראייה כי הרכב שרשום בדו"ח לא היה ברשותך בתאריך 06.06.10).ומכאן שלא עבר המועד להגשת בקשת ביטול הדו"ח.
2. התיאור של השוטרת לאקוני במעט אך עדיין מתאר את נסיבות המקרה (אם כי ניתן לנסות לתקוף כי לא ציינה "שמרתי על קשר עין רציף").
3.תשובתך, "החזקתי אטלס כבישים ומפות" אני לא מהאזור- מהווה ראשית הודיה כי אחזת בזמן נהיגה מפה על גבי ההגה.
4. טענת "הגנה מן הצדק" אינה מתקבלת כבשגרה, אלא צריך להוכיח " התנהגות שערורייתית שיש בה משום רדיפה, דיכוי והתעמרות בנאשם. מדובר במקרים בהם המצפון מזדעזע ותחושת הצדק האוניברסלי נפגעת". במקרה דנן, משטרת ישראל אוכפת אופן קבע עבירות תנועה ואחת מהן היא נהיגה בחוסר זהירות.(כך,שאין זו אכיפה בררנית, או ששיהוי רב המקפח הגנת נאשם וכיוצ"ב).
5. עדיין אתה יכול לבקש להישפט, רק קח בחשבון שאם יתנהלו הוכחות וביהמ"ש יתרשם כי ביצעת את העבירה לביהמ"ש יש אף סמכות להרשיע אותך בעבירות הבאות: נהיגה במצב השולל את השליטה ברכב או נהיגה בקלות ראש, עבירות שגוררות אחריהן ענישה מכבידה מזו שקיבלת בדו"ח התנועה.
6. לעניין מקום השיפוט, אתה יכול לנסות לבקש העברת מקום דיון[ס' 78 בחוק בתיהמ"ש] לנשיאת ביהמ"ש העליון או למשנה לה, לנמק את הסיבה לבקשת העברה [בין הנימוקים אתה יכול להעלות, ואשר יצדיקו, בנסיבות מסוימות, את העברת מקום הינה העובדה שאתה מתגורר באשדוד בקרבת בית המשפט לתעבורה באשדוד אליו אתה מבקש להעביר את הדיון, כך שניהול הדיון בבית משפט לתעבורה באשדוד יקל עליך בניהול משפטך. מסיבה זו אף קובע סעיף 6(א) לחוק סדר הדין הפלילי כי נתונה סמכות מקומית גם לבית המשפט שבאזור שיפוטו נמצא מקום מגוריו של הנאשם].
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
דורון שלום ותודה על תגובתך.
לעניין אחד [למרות שאני בספק אם ביהמ"ש ייטה להאמין לי אל מול שוטרת...]איני מכחיש כי החזקתי את המפות על גבי ההגה,אך בהחלט מכחיש כי נהגתי תוך כדי צפייה בהן (רק אחיזה) בכל מקרה ולצערי-הבירוקרטיה בהעברת השיפוט לאזורי והאנרגייה בהוכחת הצד שלי..נראה שעולות מחיר גבוה ממחיר הדו"ח לכשעצמו.תודה בכל אופן!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר