שלום, רב!!!
אני שוכרת דירה ויש ברשותי שתי חניות. באחת החניות חונה רכב ללא שימוש כבר שלוש שנים, ללא טסט. אני לא מזיזה אותו שוקלת למכור עוד כמה שנים למדינה כשיהיה בן 20 או לפירוק.
ועד הבית לא נותן לי מנוחה, טוען שאסור לי להחזיק רכב ללא שימוש בחניה שלי. האם לפי החוק מותר לי להחזיק ברכב בחניה שלי ללא שימוש בו???
פלורה שלום,
אפריורי שאלתך צריכה להיות מופנית ל"פורום מקרקעין-נדל"ן".
התשובה נחלקת לשנים, קרי, בהתאם לסוג החנייה.
אפרט, אם החנייה בו את מחנה את הרכב הנטוש הינה פרטית-רשומה בטאבו, הרי את כשוכרת הינך בעלת זכות במקרקעין. אך אם החנייה הינה משותפת לכל הדיריים או ציבורית יש לראות בכך "מטרד לציבור" או כהגדרת סעיף 2 לחוק שמירת הניקיון התשמ"ד-1984 שקובע :
בס' 2,-"לא ישליך אדם פסולת, פסולת בניין או גרוטאות רכב ברשות הרבים או מרשות הרבים לרשות היחיד." ["גרוטאות רכב" - רכב שיצא מכלל שימוש מחמת שהתיישן, שפורק או שנקבע כרכב באובדן גמור, וכן שלד של רכב או חלקים ממנו;].
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר