שלום רב!
החניתי את רכבי בשדרות רוקח ישראל 2 בת"א, בשטח גן ציבורי כשבבעלותי תו נכות.
כשהגעתי למקום הנ"ל, לא הייתה חנייה פנויה באיזור. הופתעתי מאוד לקבל הודעת הקנס ע"ס 430 ₪, חודש וחצי לאחר התקרית. בקנס רשום שזה לפי סעיף 219 : הכנסה, נהיגה, השארת רכב בגן ללא היתר מראש העירייה. שלחתי מכתב לביטול הדוח בטענה שמותר לי להחנות את הרכב בשטח הגן בהעדר חניה אחרת, כל עוד אין הפרעה לתנועה ואני לא חוסמת אף אחד שזה לפי סעיף 2 לחוק החנייה לנכים והם השיבו לי בשלילה ואף צירפו לי מפה עם חניונים שקרובים לאיזור הנ"ל. העניין הוא שייתר החניונים הם במרחק הליכה של 10 דקות ויותר ועקב בעייה שאני סובלת ממנה, איני יכולה להחנות רחוק.
אשמח מאוד לדעת האם לשלם או לגשת למשפט.
תודה מראש
גליה
רציתי לציין שזה דוח של עיריית ת"א.
גליה שלום,
עלייך להוכיח כי אין חניון קרוב וכי לא הייתה חנייה אחרת המותרת לנכים.
האיסור להחנות בגן ציבורי ברור הוא!
ראי בבקשה: סעיף2 (3) בחוק חניה לנכים וגם חוק עזר עירוני לתל-אביב-יפו (שמירת הסדר והנקיון), התש"ם - 1980 סעיף 32(א)+(ב)+(ג)
(א( לא יכניס אדם, לא ינהג ולא ישאיר אדם רכב בגן ללא היתר מראש העירייה.
(ב( השאיר אדם רכב בגן ללא היתר כדין, רשאי ראש העירייה להורות על גרירתו. בעד הגרירה ישולם הסכום שנקבע בפרט 5 לתוספת השנייה בחוק העזר לתל אביב-יפו
העמדת רכב וחנייתו), התשמ"ד 1983- . רכב שנגרר לא יוחזר לבעליו, אלא לאחר ששולם הסכום האמור.
(ג ) לעניין סעיף זה, יראו את בעל הרכב כמי שהשאירו ללא היתר כדין, זולת אם הוכיח מי נהג ברכב, הכניסו או השאירו (להלן: "הנהג") או אם הוכח שהרכב נלקח ממנו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו. הוכיח בעל הרכב כאמור, תחול החזקה האמורה בסעיף זה על הנהג.
לסיכום, אם ביכולתך להוכיח באמצעות עדים ומפת חניונים שאכן זו האפשרות היחידה שעמדה בפנייך יתכן כי כדאי יהיה לבקש להישפט.(בקשה תוך 90 יום מהדו"ח).
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר