שלום,
עשיתי תאונת דרכים קלה ללא נפגעים לפני כיומיים, ויש לי הרגשה שהוגשה נגדי תלונה במשטרה (הצד השני לא אמר על כך כלום, אך אני חושד). איך אני יכול לברר אם באמת הוגשה נגדי תלונה? האם מסמך רישום פלילי מהמשטרה יעשה את העבודה (שימו לב שמדובר רק בתלונה, כך שאולי זה לא מופיע). וגם , האם המידע מופיע אחרי יומיים או שצריך לחכות עוד?
תודה מראש לכל עונה,
השואל
לשואל שלום,
אם לא היו נפגעים בתאונה ורק החלפתם פרטים, סביר להניח כי המשטרה לא מדווחת על כך, ונניח שתדווח בדר"כ התיק נסגר מהעילה של "חוסר עניין לציבור".
עם זאת, באם הצד השני לתאונה מעוניין לתבוע את חברת הביטוח שלו על נזקי גוף הוא יהיה חייב לצרף טופס "הודעה על תאונת דרכים"-ממוחשב ממשטרת התנועה. מכאן יוודע למשטרה על קרות התאונה, לא זו בלבד אלא זאת תוגדר כתאונה עם נפגעים.
המשטרה יכולה להגיש כתב אישום לאחר חקירה ובדיקה וזה יכול לקחת מספר חודשים לא מבוטל (אני נתקל בכתבי אישום שמוגשים כשנתיים ואף יותר מקרות התאונה).
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר