אז ככה אתמול בשעה 14.30 אני ואמא שלי צעדנו לכיוון קו 23 בפתח תקווה מרחוק הבחנתי באוטובוס בתחנה אוסף אנשים רצתי לכיוונו והצלחתי להניח את רגלי וביקשתי ממנו שיחכה לאימי , בעוד שאני עם רגל אחת באוטובוס , הנהג התקדם עם האוטובוס ונסע למזלי לא קרה לי כלום זאת לא פעם ראשונה שאני נתקלת בזילזול הזה של נהגים שאינם עוצרים בתחנות או שהם הבחינו בנוסעים שרצים לקראתם אבל הם בוחרים לנסוע , אני מעוניינת לתבוע אותם ואני לא יודעת איך להתחיל האם אני צריכה ראשית לשלוח להם מכתב ? איך אני תובעת אותם בתביעות קטנות ?
בתודה מראש
לילי שלום,
תקנה 428 (ג) קובעת שנהג חייב לעצור את האוטובוס אם אדם ממתין בתחנה (אם לא צויין שהתחנה היא תחנה מיוחדת).
בהנחה שהנהג סגר את הדלת ונסע-
תקנה 439 (ד) העוסקת בפתיחת דלתות וסגירתן- קובעת שעל הנהג להכריז שאין לעלות לאוטובוס ולהזהיר שהוא עומד לסגור את הדלתות.
לענין אי עצירת האוטובוסים-
נהג אוטובוס רשאי לא לעצור בתחנה אם האוטובוס מלא ואין מקום פנוי או מספר הנוסעים באוטובוס גבוה יותר מהמספר שנקבע ברשיון הרכב.
הפורום הזה עוסק בתחום התעבורה. על מנת לקבל תשובה לשאלתך בענין התביעה הקטנה, הפני את שאלתך לפורום תביעות קטנות וצרכנות.
בהצלחה.
מנהל הפורום,
עמית כהן, עו"ד
אין להתייחס לאמור כאל תחליף לייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר