אתמול קיבלתי טלפון ממשרד עורכי דין המייצג את חברת כביש 6 (להלן "החברה") היא הודיעה לי שקיים עבורי חוב של מעל 1000 ₪ עבור נסיעות שעשיתי בכביש.
הודעתי לה שלא זכור לי שקיבלתי חשבוניות מהם, כי אם הייתי מקבל וודאי הייתי משלם.
היא שאלה אותי – "האם כתובתך היא פלונית אלמונית?". עניתי שלא כי עברתי דירה לפני שנתיים, והודעתי לכך למשרד הפנים, ומשרד הרישוי עודכן בהתאם.
"אם כך לא עדכנת כתובת בחברה ולכן הדואר לא הגיע אליך" היא ענתה.
עניתי "אם כך זו בעיה שלכם".
תשובתה היתה, שכיוון שהיתה לי הוראת קבע (דרך כרטיס אשראי שפג תוקפו במשך הזמן) – הייתי אני מחויב לדווח על שינוי כתובת, וזאת על פי החוזה של הוראת הקבע,.
עמדתי היא :
1) אין לי שום התנגדות לשלם את חובי הבסיסי – דהיינו את תשלום הקרן עבור נסיעותי בכביש 6.
2) ידוע לכל אדם, שחברת כביש 6 מעודכנת בכתובות בעלי המכוניות דרך משרד הרישוי.
3) משום מה הכתובת לא מתעדכנת לבעלי הוראת קבע, ואם המכתבים חוזרים, הם מעבירים את המכתבים לעורך דין.
4) תפקידה של החברה , לשלוח מכתבים לכתובת המעודכנת של החייב, שהרי כתובת זו מצויה במאגרי החברה.
5) מצד אחד החברה מעודדת את הנוסעים לחתום על הוראות קבע, ומצד שני היא מחייבת אותם ורק אותם בעדכון פרטים, וכל זה נכתב ב"אותיות הקטנות" של ההסכם הארוך בעת חתימת הוראת קבע.
6) מן הראוי שהחברה תמצא (וזה בקלות מבחינתה !) את כתובת האזרח שמכתביו חוזרים, ולא תמסור זאת לטיפול עורך דין שמקפיץ אץ מחיר החוב.
שלום היי,
המלצתי היא להפנות את השאלה לפורום ההוצאה לפועל.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר