שלום ברצוני להתייעץ בנוגע לדוח שקיבלת על שימוש בטלפון נייד בזמן נסיעה זהו דוח שהתקבל אחרי שנה ולא עי שוטר שעצר אותי או שצולמתי. אלה כתוב בדוח ביצוע העבירה אבל לא כתובים ראיות.
ולכן הייתי רוצה לדעת מה הסיכויים לביטול הדוח, וכמובן לצאת זכאי מה עלי לומר ולעשות?
ועוד דוח נוסף שהתקבל עקב צילום במהירות 117 קמ כאשר הייתי ברכב אבל לא נהגתי אלה חבר שלי ועכשיו הוא מכחיש כדי לא לקחת את זה על עצמו עלי לציין שיש עד חבר נוסף שנסע לפני. ברצוני לדעת איך להעביר את הדוח עליו ללא שיתוף הפעולה שלו. מה עלי לעשות?
אשמח לתשובה מהירה כי יש זמן מוגבל.
בתודה אבי.
אבי שלום,
לשאלתך הראשונה-אתה יכול בתוך 30 יום מיום קבלת הדו"ח בדואר לבקש את ביטולו. יש עילות לביטול(לא אתה ביצעת את העבירה, התיישנות כי עברה שנה וכיוצ"ב).
במידה ותענה בשלילה אתה יכול במסגרת 90 הימים מקבלת הדו"ח לבקש להישפט ולפרוש את נימוקיך וטיעוניך בפני השופט.(הייתי ממליץ בליווי עו"ד).
לשאלתך השנייה, יש בעייה מסוימת כי "חזקת הבעלות" נועדה להטיל על בעל הרכב-אתה במקרה זה, אחריות על כל מי שנוהג ברכב. במידה ובעל הרכב לא מצליח להוכיח(כפי שיקרה במקרה שלך כי החבר לא יחתום על תצהיר) האחריות תיפול עליך.
גם כאן כמו בתשובה הראשונה אתה יכול לבקש לבטל או להישפט עם כל הסיכונים והסיכויים.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
כמו שציינתי יש לי עד חבר נוסף שהיה ונהג לפנינו והוא מוכן להעיד שאני לא נהגתי אלה האדם השני.
ולכן ברצוני לשאול איך עלי לפעול להסבת הדוח בלי שיתוף הפעולה של זה שנהג, אלה של העד.
תודה על כך שעניתם מהר ועל הייעוץ היעיל.
ישראל שלום,
אני מבין את מצבך, אך פעולת ההסבה כרוכה בלקיחת אחריות ע"י מקבל הדו"ח. כלומר מי שביצע את העבירה צריך להודות שהוא הנהג והרכב היה בחזקתו בעת ביצוע העבירה ואז הדו"ח יוסב לשמו.
מכאן שהדרך שפתוחה בפניך היא לבקש להישפט תוך 90 יום ושתוזמן למשפט תצרף תצהיר של החבר-העד בו יפרט כי הנהג בפועל הוא X.
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
נראה לי שתוכל לצרף לבקשת ההסבה תצהיר של החבר הנוסף שהיה עד לנהיגתו של "הנהג" בפועל ויתכן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר