יום שישי בלילה, החנתי בפארק המדע ברחובות בכחול לבן, בצמוד למדרכה. בשעות האלה אין דוחות חנייה, וכתוב גם לפי השלט.
לפני היו 2 חניות נכים,לצד הכביש, עם תמרור בלבד ללא שום סימון על הכביש.
את הרכב שלי החנתי אחרי 2 החניות האלה, ש 80% מהרכב היה על כחול לבן, וממש במרחק מחניות הנכים.
מה גם שאין סימון X בכביש או צבע כחול- אז לא ניתן לדעת מה תחום החנייה של הנכים, והחנתי במרחק רק שהותיר כניסה של 2 רכבים לאותה חניית נכים אחת.
למרות זאת קיבלתי דו"ח על חנייה בנכים, צילמתי את הרכב שמראה שאני צודק.
אני נהג ללא הרשאות וללא גוחות, ויש לי מוסר ערכי במיוחד לחניית נכים.
מה אומר החוק לחניית נכים? חייב להיות סימון על הכביש? צבע כחול? X גדול?
אני מוכן להישפט כי לדעתי זה לא צודק.
טל שלום,
לפני שתבקש להישפט(יש לך 90 יום מיום קבלת הדו"ח), אתה יכול לבקש את ביטול הדו"ח תוך 30 יום ולנמק+לצרף ראיות כמו התמונה שדיברת עליה.
לעניין הסימון על הכביש נקבע בתיק ת - 038010/04 בו הורשעה נהגת בבית המשפט לתעבורה בת"א בביצוע עבירה על תקנה 72 (א) (16), לתקנות התעבורה, בכך שחנתה ליד תמרור ג - 43 המסמן מקום חניה למשותק רגלים או קטוע רגליים הנעזר בעגלת נכים. הנאשמת כפרה בעבירה וטענה שבמקום העמדת רכבה, לא היתה מעטפת מלבנית.
כב' השופט יצחק גרטי החליט להרשיע את הנאשמת ואלה נימוקיו:
"תקנה 72 (א) (16) לתקנות התעבורה קובעת איסור עצירה או חניה ליד תמרור ג - 43, המסמן מקום חניה לרכב נכה - משותק רגליים, הנעזר בעגלת נכים. תמרור ג - 43 הנו תמרור מודיעין, לפיו המקום בו הוצב, משמש חניה לכלי רכב של נכה משותק רגליים ובמקום הצבתו בדרך עירונית, בצד הימני או השמאלי של הדרך."
" ציון מעטפה על הכביש, אינו חלק אינטגרלי של תמרור ג - 43 ואין דרישה לקיומו, כתנאי לתקפות החוקית של התמרור."
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
•התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר