כאות נקמה (לאחר שהיה עימות בינינו שכמעט הגיע לתקשורת), החליט מנהל אגף ופיקוח של אחת העירייות לשלוח לי התראה לפני עיקול על דוח חנייה שלא שולם. אני כאזרחית נאותה משלמת כל דבר בעיתו וכך היה גם במקרה הנ"ל. המצאתי את האישורים, אך מסתבר שהם המציאו לי דו"ח שלא רשום להם אפילו במחשב. בפניהם רשומים סה"כ 2 דוחות אותם קיבלתי, וזה נכון, ואת שניהם שילמתי. אך הם טוענים שאני שילמתי דוח (שלא היה) והוא לא מופיע להם במחשב (לטענתם יש לי 3 דוחות). האם מותר להם לעשות כזה דבר? האם חלה עליהם חובת הוכחה על מתן הדוח שלא היה? המעניין הוא שפרטי הדוח המומצא זהים לחלוטין בעבירה וברחוב בו בוצעה העבירה של הדוח אשר שולם. קצת הזוי משהו הסיפור הזה. בנוסף אמרה לי הפקידה כי אין בידיה את הדוח המקורי (המומצא) אותו שילמתי. אין הם חייבים להנפיק לי אחד כזה? או כל הוכחה אחרת?
אופירה שלום,
1. תבדקי את מס' הודעת הקנס ששילמת עם מס' הודעת הקנס החדשה שקבלת כעת.
2.תבדקי מתי בוצעה לכאורה העבירה שאת מואשמת בה כעת, אם עברה שנה יש התיישנות עבירה!
3.לעניין חובת העירייה- יש להם פטורים שהם בלתי סבירים בעיני אך הם בסעיף 8 בחוק חופש המידע :"רשות ציבורית רשאית לדחות בקשה לקבלת מידע באחד מאלה: (1) הטיפול בה מצריך הקצאת משאבים בלתי סבירה;
(2) ..
(3) לאחר שנקטה אמצעים סבירים, התברר לה שלא ניתן לאתר את המידע או שאינו מצוי ברשותה;
בהצלחה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
העברה בוצעה ב-23-10-2007, העברה הנוספת שהם המציאו לי: 24-10-2007 אותה עברה באותו מקום חנייה רק שעה אחרת, לפי טענת הפקידה, אין בידיה את הדוח המקורי. ואם הבנתי נכון ממך, חלה על העבירה הבדויה חוק התיישנות? לפי מיטב הבנתי חוק התיישנות חל על עברה מעל 3 שנים, לא?
אופירה היי,
התיישנות עבירה - 1 שנה.
התיישנות עונש - 3 שנים.
במקרה שלך אין התיישנות עונש אך נראה לי כי יש התיישנות עבירה אם מיום ביצוע העבירה לא נשלחה אליך הודעת הקנס בדואר במשך שנה !!
בברכה,
מנהל הפורום,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר