אני חונה באופן קבוע בחניון עפר באזור. סביב החניון יש אבני שפה המסומנים בכחול לבן אך שטח החניון אינו סלול עדיין, רציתי לברר אם נתינת הדו" חוקית מאחר ושמעתי ממשהו שלערייה אין עילה לתת דוח בשטח חניה לא סלול... תודה
תמיר שלום,
על מנת לתת תשובה מדויקת צריך לפנות לחוק העזר העירוני.
באופן כללי כביש אינו חייב להיות סלול.
שנית, חניון יכול שכל אבני השפה שבו ייצבעו בצבע כחול-לבן.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
העובדה שחניתי במקום זה כי בחור מסויים אמר לי שבחניון עפר אין לרשות סמכות לתת דוחות אלא רק בחניון מוסדר סלול כמו כן רצוני לציין שהמקום עם אבנים ומהמורות שיכולים להזיק לתחתית הרכב אז אם המועצה רוצה לתת דוחות במקום עליה גם לקבל אחריות במקרה של נזק לרכב בגלל תנאי שטח לא נאותים... אז אני חוזר על השאלה. האם בחניה (לא כביש אלא שטח עפר צדדי הנמצא מעבר למדרכה ) לא סלולה יש למועצה המקומית סמכות לתת דו"ח חניה למרות שהיא "לא השקיעה" בשטח להפוך אותו לראוי ומתאים לחנייה מעבר לאבני שפה כחול לבן סביב ושילוט הדורש תשלום באיזור זה תודה
תמיר שלום,
אני מבין את שאלתך בעיקר לעניין של הזלזול מצד מועצות מקומיות שאינן משקיעות בתשתית החניונים ועוד גובות תשלום.
תקנות התעבורה קובעות בלוח התמרורים כי תמרור ד-20 משמעו:"אבני שפה צבועות לסירוגין בצבע כחול - : החנייה מותרת על הכביש שליד אבני השפה באמצעות כרטיסי חנייה או הסדר אחר שנקבע לפי חוק עזר של רשות מקומית בדבר העמדת רכב וחנייתו".
מכאן שהכביש יכול להיות הן משמאל לאבן והן מימין. בנוסף ניתן להציב את אותן אבני שפה עפ"י "הסדר אחר" שנקבע בחוק עזר.
לעניין המפגע והנזק הצפוי- אין ספק כי במקרה כזה קמה חובה על העירייה ואם נהג יוכיח נזק נראה כי ניתן לתבוע את המועצה בעוולת הרשלנות. אך עובדה זו אינה מאיינת את זכות המועצה/עירייה לקבוע הסדר חנייה בחניון עפר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר