שלום.
הגשתי בקשה לביטול דו"ח תנועה שקיבלתי מהמשטרה אך נעניתי בסירוב מכיוון שלא הגשתי אותו בזמן. הגשתי את הבקשה באיחור של יום אחד וסיבתי עימי- אמא שלי נכנסה לטיפול נמרץ ועבר עלי חודש עמוס וקשה ביותר, התקשרתי כדי להסביר את האיחור ביום אך אמרו לי שזה במילא לא רלוונטי מכיוון שאיני בעל רישיון של 10 שנים לפחות- איני יכול לבטל דו"ח. היא דחקה בי לשלם כי כמעט נגמר הזמן של התשלום. שילמתי אך חושבני שנעשה עימי אי צדק. האם זה נכון מה שהפקידה אמרה לי או שסתם היא סיבנה אותי? אם זה לא נכון, האם לאחר ששילמתי אני יכול עוד לעשות משהו בעניין על מנת שיוחזר לי הכסף? תודה רבה רבה על העזרה
יוחאי שלום,
אכן עפ"י חוק סדר הדין הפלילי יש לך 30 יום לבקש את ביטול הדו"ח.
לעיתים יש גמישות בבקשות לביטול אך הדחייה כנראה הייתה מבחינה מהותית ולא פרצדוראלית.
התשובה שאינך בעל 10 שנות וותק לא קשורה לבקשת ביטול כי אם לבקשה להמרה בדו"ח אזהרה.
שילמת=הודיה בעבירה וקבלת העונש=הקנס.
קשה מאוד עד כדי בלתי אפשרי להחזיר כעת את הגלגל אחורה.
תעשה שיקול של עלות מול תועלת ותחליט.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר