שלום רב ושנה טובה,
ביצעתי עבירת מהירות במעבר מכביש 2 לדרך נמיר, במהירות 105. (מותר 80, ולכן 750 שקל קנס, 8 נק')
לא שמתי לב שהמהירות ירדה ל80 כמובן.
הדו"ח הגיע אחרי חודשיים.
ביקשתי להמיר את הדוח לאזהרה כיוון
שאין לי עבירות קודמות ב 5 שנים האחרונות.
הבקשה נדחתה כיוון שלא עומד בקריטריון : 10 שנות רישיון.
(לא נרשם שלא עומד בקריטריונים אחרים, לפי מה שהבנתי מהקריטריונים האחרים אני עומד בכולם, האם היו כותבים את כל שאר הקריטריונים שלא עמדתי בהם אם היו עוד כאלה?)
העניין הוא שבזמן ביצוע העבירה האמור היו לי 9 שנים ו 341 ימים.
כשהגיע הדוח, כבר היו לי למעלה מ 10 שנים כמובן.
אשמח להמלצתכם כיצד להמשיך.
תודה רבה!
עופר שלום,
יש חוקים שבהם העניק המחוקק שיקול דעת ויש חוקים "קוגנטיים".
כאן מדובר בנוהל ולא בחוק. אני מבין שזה נראה לך מעט מרושע ולא סביר לא להמיר לך את הדו"ח.
אך, עליך להבין שיש כאן מדרון תלול כי אם יאשרו המרה לנהג עם תשע וחצי שנות וותק, מחר יבקש נהג עם תשע ורבע שנות וותק וכן הלאה.
אם יש לך טיעונים מהותיים כמו : תמרור מוסתר, התמרור היה רק בצד אחד וכיוצ"ב, אתה יכול לבקש את ביטול הדו"ח תוך 30 ימים מיום קבלתו.
אם אין לך טיעונים טובים, לא אמליץ על בקשה להישפט(ניתן לבקש תוך 90 ימים).
פשוט לשלם את הדו"ח ולקבל לצידו 8 נק'....
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
השאלה אם מכיוון שהחוקים הוחמרו רק לא מזמן (אפריל 2010 כמדומני?) ולפני כן הנוהל היה 5 שנות ותק ו שנתיים ללא עברות קודמות, לא יכול לבוא לעזרתי.
וכן השופט יכול להשתמש בשיקול דעת, וכן להקל את העונש הכבד? הרי אני באמת לא עבריין סדרתי.
בסופו של דבר מדובר אכן בחוק היבש (הנוהל ז"א), לעומת הפעלת שיקול דעת.
מכיוון שאתה מכיר את ההליכים האלה ואני לא, אם אתה סבור שאין לי טעם לבקש להישפט שכן השופט לא יקל בעונשי כיוון שחסרים לי 24 יום בשביל להיות זכאי (זה מגוחך, סלח לי) אז באמת לא אלך להישפט.
תודה רבה על ההיענות המהירה.
עופר שלום,
אתה צריך להבין את הרציונאל של עבירת ברירת קנס. המטרה הייתה שבעבירות מסוימות (חניה, תעבורה-לא חמורות, רישוי עסקים ועוד) לא תצטרך התביעה להגיע לכותלי בית המשפט, אלא נקבע העונש מראש למי שמודה בעבירה=הקנס.
למרות זאת יש עבירות שהן ברירת קנס אשר בנסיבות מסוימות ניתנות למחילה (אנחנו בזמני סליחות...), עוד תנאי שלא הזכרתי בתשובתי שמוחלים בהמרה לאזהרה -רק למי שמודה בביצועה(הרבה נהגים מבקשים וכופרים וזו טעות אינהרנטית).
ברגע שתבקש להישפט זה יכול להיות רק במצב של "כפירה" ולא של "מחילה". מאחר והטיעון המרכזי שלך הוא וותק בנהיגה וגיליון צח כשלג למעשה טענתך היא מסוג "מחילה" והודיה בטעות חד-פעמית. במקרה כזה הסמכות למחול היא לתובע משטרתי, ואם הוא החליט שלא למחול, אזי עומדות בפניך 2 אופציות להישפט-אך לכפור! או לשלם את הקנס=הודיה.
השופט בפרקטיקה לא ייקל בעונשך אלא ישאל אותך שאלה ראשונה כבכול משפט פלילי -מודה או כופר?
ברגע שהודית-הורשעת.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
דבריך מאוד עזרו לי להבין את ההליך המשפטי !
אכן אין טעם שאבקש להישפט.
גם הבנתי שאם ביקשתי להמיר לאזהרה, סימן שאני מודה בעובדות (זה אכן המצב)
נותר לי רק לאחל לתובע שלא ימחלו לו בימי סליחות אלו, כפי שהוא לא מחל לי. .
תודה שוב, וקבל איחולי מחילה :)
אני אבדוק את העניין באמת
אשמח לדעת מה זה משנה?
ותודה לך!
עופר שלום,
תמרור ב-20 חייב להיות מוצב משני צידי הכביש!
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
כדאי ללכת להישפט ולכפור באשמה?
פשוט ככה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר