קיבלתי היום דו"ח על אי חגורת חגורת בטיחות ביציאת מחניה בתוך חניות של מרכז מסחרי. אותתו לי לעצור מיד לאחר שיצאתי מהחניה עצמה (מארב פעיל באכיפה איכותית עד מאוד). טענת יציאה ברברס איננה עומדת לי שכן יצאתי קדימה.
הנסיעה המתוכננת שלי - למרחק 50 מטר בתוך החניון וכן לא חגרתי חגורת בטיחות (אדיוטיזם לשמה).
נראה לי מוזר שאחטוף 6 נקודות על נסיעה בתוך חניות במהירות 10 קמ"ש. אותו ניקוד כמו נסיעה ללא רשיון ?!
בשש השנים האחרונות יש לי עבירת תנועה אחת (ללא נקודות, 17 קמ"ש מעל בכביש 6) אבל כיוון שזו היתה ב 2009 לא רשמו לי אזהרה.
יש לי מה לעשות? האם יש "הנחה" בחניון? האם זה שיצאתי בדיוק מחניה עומד לזכותי בדרך כלשהי?
ושאלה אחרונה - אצל מי להתלונן על התנהגות השוטרים - שמיד לאחר שסיימו לרשום לי דו"ח חדשו את עמדת המארב בתוך חניון, בשעה שביציאה מהחניון אנשים יצאו נגד כוון התנועה, לא עצרו בעצור ולא נתנו זכות קדימה - ללא כל נוכחותך משטרתית שהיא.
שלומי שלום,
לא איש בשורות אנוכי... לשון תקנה 83ב לתקנות התעבורה קובע: "לא ינהג אדם ולא יסע ברכב....".
מכאן שאין משמעות מבחינת החוק לנהג הנוסע 10 קמ"ש או 100 קמ"ש, בשני המקרים חובה עליו לחגור חגורת בטיחות.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
ברור לי שעברתי על החוק - והקנס - יהווה רבה-געלט לנסיעה הבאה.
6 נקודות?! באמת מחויב המציאות? בזה יש איזשהו שיקול דעת למישהו?
תודה על התשובה, גם ללא בשורות...
שלומי שלום,
לצד עבירות מסוימות נרשמות מס' נקודות כפי שנקבע בתוספת השישית לתקנות התעבורה.
רשות הרישוי מנהלת לכל נהג "מרשם" המאוחסן במאגר מידע ממוחשב.
לכן רק במידה וההרשעה בוטלה/לא הורשעת/שונתה העבירה-יכול ויהיה שינוי בנקודות.
לרשות הרישוי אין שק"ד בעניין זה ירשם כי הורשעת בעבירהשסמלה 6702- אוטומטית ירשם במאגר 6 נקודות לחובתך.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר