שלום. קיבלתי דו"ח חניה מהמשטרה על סך 500 ש"ח על שהחניתי את הקטנוע על המדרכה והפרעתי למעבר הולכי רגל (אין מרווח של 130 ס"מ כנדרש). נראה לי שהדו"ח ניתן כחוק, אלא שמדובר בשכונת מגורים וברחוב מאוד צר שכולם נוהגים להחנות בו על המדרכה, כולל הרכב שלי שחנה באותו זמן על המדרכה, ורק הקטנוע שלי קיבל דו"ח. כנראה שאחד השכנים הזמין משטרה דווקא על הקטנוע. יש לי טעם לנסות לבטל את הדו"ח או לבקש ערעור?
נועם שלום,
לדבריך הדו"ח ניתן כחוק.
עם זאת, יש באפשרותך לבקש את ביטול הדו"ח(תוך 30 ימים). תצטרך לשכנע את משטרת ישראל כי האכיפה כנגדך הינה בררנית (סלקטיבית) וכי אף כלי רכב לא קיבל דו"ח בעודו חונה על המדרכה. טענה זו נקראת טענת "הגנה מן הצדק" ואם היא תתקבל הדו"ח יבוטל.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה רבה. אני יכול לבקש ביטול בטענת "הגנה מן הצדק" ולחלופין המרה באזהרה (שהרי בשניהם אני מודה באשמה), או שאני צריך להגיש שתי קודם בקשה לביטול ובהנחה שזו לא תתקבל בקשה להמרה?
נועם שלום,
העניין נתון לשיקולך, רק קח בחשבון שהינך נדרש לעמוד בקריטריונים להמרת דו"ח באזהרה (10 שנות וותק, 5 שנים ללא עבירות תעבורה והודיה).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר