חניתי בחניית נכה לאחר שלא ראיתי את התמרור שהוצב גבוה ובתוך עץ בשעות אחה"צ. קיבתי 3 קנסות בגובה 500 ש"ח כ"א, אחד ממשטרת ישראל ושניים מעיריית חולון. כתבתי מכתב עם צילומים וזה לא בדיוק עזר. בדצמבר הקרוב אני מוזמנת למשפט. המקום מצולם וברור כי התמרור מוצב מעל 2 מ' ובתוך עץ. האם טענתי מוצדקת? האם הצבת תמרור מצויינת באיזשהו חוק?
נתנאלה שלום,
חסרים מעט פרטים בשאלתך, כגון: האם קיבלת את 3 הדוחות באותו מקום? האם קיבלת את 3 הדוחות באותו תאריך?
לעניין הסתרת התמרור- עפ"י הקבוע בתקנה 22(א) בתקנות התעבורה :"עובר דרך חייב לקיים את ההוראות הניתנות בתמרור, אולם תהיה הגנה טובה לנאשם אם יוכיח שהתמרור הוצב, סומן או נקבע שלא כדין".
על כן, תמרור מוסתר דינו כתמרור שאינו קיים.
[ראי: ע"פ 6043/02 - תמרור שהוצב נמוך מדי.; ע"פ 9539/05 מדינת ישראל נ' גוחובסקי אריה].
פסקי דין אלו יעזרו לך במידה ותחליטי להישפט. רק חכי בחשבון שעפ"י ס' 230 לחסד"פ אם בית המשפט ירשיע אותך את צפויה לעונש כבד יותר ברכיב הקנס.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
דורון שלום, תודה על תגובתך המהירה.
את שלושת הדוחות קיבלתי באותו היום אחד אחרי השני, האחד ממשטרת ישראל ושניים נוספים מעיריית חולון, כל אחד בסך 500 ש"ח, כתבתי מכתב לעיריית חולון - לא מוכנים לוותר על הקנסות, ואילו למשטרת ישראל שלחתי בקשה להישפט ואני מוזמנת למשפט בדצמבר הקרוב. אני עומדת על זה שלו ראיתי את התמרור בוודאי שלא הייתי חונה, אך גובהו מעל 2 מ' ונחבר בתוך עץ (יש ברשותי תמונות של המקום וזה נראה בבירור). האם ניתן לרשום 3 דוחות על אותו המקרה? האם יש לי סיכוי להצליח במשפט? האם המשפט אליו זומנתי מטעם המשטרה תקף גם לגבי העירייה או שעלי להשפט גם מטעם העירייה?
נתנאלה שלום,
1 - העבירה שביצעת יכולה להיחשב כעבירה מתחדשת אם כי את צריכה לטעון לעבירה נמשכת.(בדר"כ מקבלים דו"ח ביממה, אם כי שמעתי על הנחיה לתת דו"ח חדש תוך 3 שע') בדוחות העירייה אני מניח שכתובה אותה עבירה ועל כן את צריכה לטעון בביהמ"ש טענה ל"סיכון כפול" - ס' 5 בחוק סדר הדין הפלילי. (אם תבחרי להישפט תשפטי בבית המשפט לעניינים מקומיים בחולון).
2 - אני מניח שהעבירה שמנוסחת בדו"ח המשטרתי שונה מהדוחות של העירייה ולכן זו עבירה שונה וגם סמכות שיפוט שונה, קרי ביהמ"ש לתעבורה.
3- לעניין הסיכוי להצליח במשפט - כבר נאמר בעבר שהנבואה ניתנה בידי שוטים. אבל תנסי להוכיח בראיות את טיעוניך וייתכן שתגיעי להסדר מקל עם התביעה בטרם הליך הוכחות.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
דורון שלום,
שאלה נוספת - קראתי באתר שלך שלא ניתן לרשום 3 דוחות על אותו המקרה תוך יממה. במקרה שלי קיבלתי דוח משטרה ב- 18:08 אח"כ עירייה ב- 20:06 ושוב עירייה ב- 22:49. האם זה חוקי לרשום דוחות בהפרשים כאלה? הרי מדובר באותה עברה לכאורה... האם יש אסמכתא לכך?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר