קבלתי קנס על נסיעה בנתיב צהוב שמיועד לכלי תחבורה ציבורי. המטרה שלי הייתה לפנות ימינה ולכן נסעתי על הנתיב הזה וממש לפני הפנייה עצר אותי השוטר. על הנתיב הצהוב יש גם סימון לבן שמורה חץ ימינה. אמרתי לו שאני חדשה בעיר (עברתי רק לפני שבועיים לחיפה) ואני עדיין לא מכירה את הכבישים והמטרה הייתה לפנות ימינה, אז הוא אמר לי שהוא מוותר על הנקודות ורושם לי רק דו"ח ובנוסף, הוא לא בקש ממני לחתום על הדו"ח אלא ציין "נמסר ביד". אני נהגת 6 שנים בלי שום קנסות, דוח"ות וכו' ורוצה לבקש ביטול הקנס. מה עושים? וגם- למה הוא לא בקש ממני לחתום? זו עילה לביטול?
שרית שלום,
1- הטיעון שלך חזק מאוד אך הוא מוביל לבקשה לביטול הדו"ח ולא לבקשה להמרה באזהרה(מאחר ואת כופרת בעובדות).
2- שוטר יכול למסור דו"ח ידנית (ראוי שישמע את דברי הנהג ואף שהנהג יחתום על דבריו ועל קבלת הדו"ח), יש מקרים בדר"כ בהם הנהג מסרב לחתום ולכן אין חתימה. אך זו לא עילה לביטול.
הייתי ממליץ לך לצלם את המקום בפרט את הסימון חץ ישר צהוב ולימינו חץ ימינה לבן. ואת המרחק מהצומת.
עלייך תוך 30 ימים לבקש בקשה לביטול הדו"ח מהיחידה האוכפת בצירוף התמונות, העתק הדו"ח ראיות או תצהיר של עד נוכח.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
דורון, דבר רשאון תודה רבה שענית מהר. שנית רציתי להוסיף מספר פרטים- השוטר בכלל לא בקש ממני לחתום על הדו"ח הוא פשוט העביר אותו לידיי וזהו, שלישית השוטרים עמדו עם ניידת מטרים ספורים ליד תחנת אוטובוס ועצרו הרבה אנשים שנסעו בנתיב הצהוב, לא יודעת כמה מהם רצו לפנות ימינה. גם אני חשבתי באמת לצלם את החץ הלבן ורציתי לדעת אם יש הגבלת מרחק או משהו כזה. שוב תודה לך מראש.
1- אני מקווה שב"תגובת/דברי הנהג" ציינת כי ברצונך לפנות ימינה.
2 - מרחק סביר לפני הסימון של החץ הלבן בצידו של החץ הצהוב מותר לך לעבור נתיב.(את צריכה להסביר שאינך מסוגלת להשתלב במטרים האחרונים לפני הפנייה ואף לא רצוי לעשות כן על פי כללי הנהיגה הנכונה ודיני התעבורה).
שוב בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר