לפני שבוע הגעתי לעיר העתיקה בעכו, מצאתי שם מקום חניה שהיה לי בו ספק קטן. שאלתי שוטר שישב בניידת בסמוך האם מותר להחנות במקום. הוא ענה לי בחיוב. ליתר בטחון רשמתי את מספר הניידת של השוטר. לאחר שחזרתי למקום גיליתי שיש לי על האוטו דוח. הלכתי לבירור בתחנת המשטרה בעכו ונאמר לי שאותו שוטר שרשמתי את הלוחית רישוי שלו הוא גם זה שנתן לי את הדוח.
כמובן שאני לא מוכן לשלם 250 שקל, מכיוון שכלל ראשון בספר התאוריה הוא שהוראת שוטר קודמת לוחקי התנועה, במיוחד שאותו שוטר נתן לי את הדו"ח.
יש לי אפשרות ללכת למשפט, הבעיה שאני מתכנן לסוע לטיול של כמה חודשים בשנה הקרובה. חבר שלי שהיה איתי באוטו, הוא גם עד שלי. השאלה האם אני יכול לרשום אותו בתור זה שרוצה להשפט?
שמעון שלום,
1-יש לך 90 ימים להגיש את הבקשה להישפט.
2- מתי שיגיע מועד המשפט אתה חייב להופיע לדיון (אלא אם שכרת שירותי עו"ד שיכול להופיע במקומך).
3- במידה ותציין עד הגנה מטעמך זה יכול להיות חיזוק רציני ומשמעותי לגרסתך, עם זאת ברגע שציינת שיש עד מטעמך ומאוחר יותר מסיבה כלשהיא תמנע מלהעיד אותו ייחשב הדבר כחיזוק לראיות התביעה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר