יום אחר קיבלתי בדואר רשום "התראה אחרונה לפני נקיטת צעדי אכיפה" בגין עברת חניה שביצעתי כביכול לפני שנה וחצי וזאת מבלי שקיבלתי את הדוח עצמו או כל הודעה קודמת לגביו.
פניתי במכתב לעיריית י-ם וביקשתי שיבטלו את הדוח ולו רק מסיבת ההתישנות, ובמידה שיסרבו לבטל אני מבקש לקבל לידי העתק של הדוח המקורי (אין לי מושג אפילו מה העברה) ואישורי משלוח הודעות בדואר רשום במידה ונשלחו.
קיבלתי תשובה שהעריה אינה שומרת העתקים של הדוחות המקוריים ואף אינה מחויבת לעשות כן. לתשובה צורף אישור משלוח של הדוח.
פניתי עם מספר אישור המשלוח לדואר כדי לבדוק מדוע לא קיבלתי את הדוח וקיבלתי תשובה מהדואר שבגין טעות של הדוור הוחזר דבר הדואר לשולח בציון הסיבה "עזב".
כתבתי מכתב נוסף לעירייה, צרפתי את האישור מהדואר. מאחר והאישור מהדואר מוכיח כי לא קיבלתי את הודעת תשלום הקנס מסיבות שאינן תלויות בי ולא עקב הימנעותי מלקבלה, ומכיוון שעברה למעלה משנה ממועד ביצוע העברה לכאורה ועד שקבלתי לראשונה הודעה ("התראה אחרונה לפני נקיטת צעדי אכיפה"), ביקשתי לבטל את הדוח.
משהתקשרתי לעירייה ענה לי נציג השירות שכנראה שלא יתיחסו לבקשתי כיוון שלא לוותה בתצהיר.
להבנתי תצהיר זו עדות ואילו בקשתי לביטול הדוח מתבססת על עובדה שהינה אישור מהדואר ולא עדות שלי וכן על כך שעברה למעלה משנה מאז ביצוע לכאורה של העברה, ולכן אין שום סיבה לתצהיר.
האם אני צודק?
מה נכון לעשות במקרה זה?
תודה
אלכס שלום,
עפ"י הקבוע בסעיף 229 בחוק סדר הדין הפלילי החל גם על עבירות חניה ישנה דרישה בחוק לצרף תצהיר.(זהו תצהיר תמיכה בבקשה ולא תצהיר עדות ראשית-יש הבדל בין התצהירים).
הנה הציטוט: "229(ו) "מי שלא הודיע כאמור בסעיף קטן (א) שברצונו להישפט ולא שילם במועד את הקנס, רשאי תובע לפטור אותו, על פי בקשתו, מתשלום תוספת הפיגור כאמור בסעיף קטן (ב), כולה או מקצתה, אם נוכח התובע שהעילה לאי-התשלום במועד היא אחת מאלה:
(1)..
(2) נבצר מהמבקש לשלם את הקנס במועד בשל סיבה שאינה תלויה בו;
(3) ..
(ז) בקשה לפי סעיף קטן (ו), תהיה בכתב, ותהיה נתמכת בתצהיר המאמת את העובדות המפורטות בה. התובע רשאי להחליט בבקשה על יסוד התצהיר בלבד או במעמד המבקש בלבד והחלטתו אינה ניתנת לערעור".
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
סעיף 229 מדבר על תשלום הקנס, ו-229(ו) מתיחס לבקשה לפטור מתשלום תוספת הפיגור.
להבנתי זה כלל לא המקרה.
אני בכלל לא קיבלתי את הדוח בגלל טעות של הדואר ויש אישור בכתב מהדואר על כך.
ולכן ע"פ סעיף "225א. מועדי המצאה בעבירות קנס (תיקון: תש"ן, תשנ"ו)4, 10
(א) עברה שנה מיום ביצוע עבירת קנס, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו בענינה הזמנה לפי סעיף 222 או הודעת תשלום קנס לפי סעיף 228(ב);" אמורה לחול התישנות על העברה.
כאמור אני לא מבקש הפחתת קנס אלה דורש את ביטול הדוח מסיבות התישנות ע"פ סעיף 225 א לחסד"פ.
לא נראה לי הגיוני שאזרח שלא קיבל הודעת קנס מסיבות שאינן תלויות בו (וקיימות עובדות המוכיחות זאת) ולכן לפי סעיף 225א אמורה לחול התישנות על העברה, נדרש לבזבז זמן וכסף כדי להוציא תצהיר שמבקש הפחתת הקנס -כשזה בכלל לא המקרה!
תודה
אלכס שלום,
הבעיה שלך היא שהעירייה טוענת שכן שלחה הודעת קנס במהלך השנה הראשונה ולכן ס' 225א לא חל בעניינך.
(הוא היה רלוונטי אם הודעת הקנס הייתה נשלחת 13 חוד' לאחר ביצוע העבירה).
חבל על זמנך ומרצך...פשוט צרף תצהיר ועניינך יטופל.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
דורון שלום,
1. נראה לי מאוד לא הוגן שהאזרח הפשוט מחויב לבזבז זמן וכסף כדי להביא תצהיר שאינו עדות, במיוחד ששלחתי להם כבר את האישור מהדואר שמוכיח שלא קיבלתי את הדוח מסיבות שאינן תלויות בי.
הרי עלות התצהיר לבדו הינה כשליש מהקנס שהם דורשים.
2. לא ברור לי מה אני אמור לרשום התצהיר? "מצורף בזאת אישור של הדואר שלא קיבלתי את דבר הדואר בגלל טעות של הדוור. עברה יותר משנה מאז העברה לכאורה, לכן ע"פ סעיף 225 א לחסד"פ הנכם מתבקשים לבטל לי את הדוח"???
אודה לך אם תוכל להפנות אותי לנוסח או להנחות אותי מה לרשום בתצהיר.
אלכס שלום,
את התצהיר כותב בדר"כ עו"ד, ואתה אמור לחתום על התצהיר בפני עו"ד.
לעזרה ספציפית אתה יכול ליצור קשר ישיר[משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר