שלום רב,
קיבלתי היום הודעה על תשלום קנס שלא שילמתי.
העבירה (נסיעה ב103 קמ"ש במקום 80) עבירה ראשונה ב10 שנים.
כמו שציינתי לא קיבלתי את ההודעה הראשונה, וההודעה השניה (אולי היו יותר שלא קיבלתי?) הגיעה היום עם תוספת של 50%.
חוץ לשאול את עצמי "what the fuck?" באמת נותנים קנס על 23 קמ"ש? האם כדאי לי לערר על הקנס? העבירה הייתה לפני יותר מחצי שנה, ונותר רק זכרון עמום לפלש שלא הייתי בטוח לגבי קיומו.
אז אני אסכם:
1. איך מגיעים למצב שמקבלים הודעה אחת בלבד (שמגיעה או לא מגיעה לאזרח)
2. מה עושים עם זה?
3. האם יש אפשרות (והאם כדאי) להגיש ערור על הדו"ח? (בהנתן שאני נוהג 10 שנים ואין לי עבירה אחת.)
עמרי שלום,
1 -המועד לבקשה לביטול הדו"ח ו/או הבקשה להישפט חלפו.
2 -אתה יכול לפנות במכתב בקשה למרכז לגביית קנסות ולהסביר כי לא קיבלת את ההודעה הראשונה בזמן ולכן אתה מבקש את ביטול תוספת הריבית.
4-אתה יכול לפנות ליחידה המשטרתית ששלחה את הדו"ח ולבקש לראות את אישורי שליחת הדואר הרשום[אם עברו יותר מ -4 חודשים מיום הביצוע של העבירה ועד לקבלת הדואר הרשום - יש לטעון להתיישנות עבירה].
3 - אם אתה טוען כי לא אתה נהגת ברכב וכי לא אתה ביצעת את העבירה יש אפשרות לפנות לביהמ"ש בבקשה מיוחדת להישפט באיחור+לצרף תצהיר של הנהג בפועל(זו בקשה שצריכה להיכתב בטיעונים משכנעים עפ"י רוב עו"ד לתעבורה עושה זאת).
מקווה שנתתי כיוון....בכל מקרה של ייעוץ ספציפי אתה מוזמן לפנות אלי ישירות[משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר