עמדתי עם הרכב באדום-לבן במרכז חולון, הגיע פקח של העיריה והתחיל לבדוק את פרטי הרכב, מיד סימנתי לו שאני זז, הוא סימן לי בסדר, ונסעתי משם.
לאחר 3 חודשים קיבלתי מכתב על כך שלא שילמתי דוח חניה מאותו יום.
שלחתי להם מכתב שבכלל לא חניתי, רק עצרתי את האוטו והפקח בכלל לא רשם לי דו"ח וסימן לי בסדר עם היד.
שלחו לי תשובה שהחוק כולל חניה ועצירה במקומות האסורים לחניה.
מה הסיכוי שלי במשפט מולם? מה הסיכוי לשכנע את השופט שהחוק מתייחס לחניה במקום ולא לעצירה רגעית?
תודה מראש,
אלכס
אלכס שלום,
חוק העזר העירוני מפנה לתקנות התעבורה שקובעות כי אבן שפה הצבועה באדום-לבן משמעה איסור חנייה ו׳/או עצירה.
לכן הטיעון שלך לא יתפוס במשפט ואתה עלול לקבל קנס גבוה יותר (ראה ס׳ 230 לחוק סדר הדין הפלילי).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר, עו״ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
למרות שהפקח לא רשם לי דו"ח במקום, ואף יותר מזה: סימן לי שזה בסדר?
אין חובה על הפקח לרשום לי את הדוח במקום, ואף להביא לי אותו ביד או על האוטו?
הרי נוצר מצג שווא כאילו לא ביצעתי שום עבירה, כשלמעשה הפקח כן רשם את הדוח אחרי שהוא בעצמו עזב את מקום הארוע.
אלכס שלום,
אני לא שוחחתי עם הפקח ולמעשה גם אתה לא.
סימני ידיים יכולים להיתפס בדרכים שונות כאשר כל אחד מבין משהו אחר.
לפיכך, לא הייתי בונה על ויתור או פטור - לראיה קיבלת דו״ח.
לעניין אופן מתן הדו״ח יש כמה דרכים הקבועות בחוק וביניהן משלוח בדואר רשום(כמו במצלמת רמזור/מהירות).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר, עו״ד.
כאשר הפקח ירד מרכבו כדי להתקרב לרכבי, הוא השאיר את רכבו ב"חניה כפולה", כלומר עמד לצד רכב חונה וחסם נתיב תעבורה.
האם מותר לפקח כדי לרשום דו"ח לעבור על אותו החוק בדיוק בגינו הוא רושם את הדו"ח?
הפקח לא התנהג כראוי, אם תגיש היית מגיש תלונה כנגדו, כפי הנראה הדבר היה מסתיים בהערה/נזיפה. עם זאת הדו״ח כנגדך היה נשאר בעינו.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר, עו״ד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר