בחודש מרץ השנה קיבלנו בדואר רגיל מכתב ובו דף אדום קנס מוגדל בסך221 שקלים על דו"ח מ-12/2008בעלי היה בעיריה ביקש לראות את הדו"ח מתי נשלח ומי חתום על אישור המסירה והפקידה אמרה שאין, ישנו רק צילום המכונית בנסיעה כשהאורות דלוקים
הפקידה נתנה לו מספא אסמכתא למכתב שנשלח בדואר רשום, בעלי היה בדואר וקיבל מהם אישור בנוסח לא נתקבל עבור מר ... מכתב במספר אסמכתא הנמסר.
כתבנו מכתב ליועצת המשפטית בעיריה והיא החליטה להוריד את סכום הקנס לסכום המקורי 130 שקלים
שוב כתבנו מכתב שאנחנו דורשים לראות אישור מסירה ובינתיים קיבלנו מהעיריה עיקול לסכום של 361 שקלים 221 שקלים+160שקלים דמי טיפול.
לאחר כמה שבועות קיבלנו מכתב מהיועצת המשפטית שכותבת לנו: מבדיקה שנערכה עולה כי דברי
הדואר שנשלחו לכתובתך כפי שמוזנת במשרד הפנים, כמו כן הינך רשאי להפנות טענותיך בדבר אי קבלת מכתב לרשות הדואר, מכתב סתמי ללא תוכן.
בינתיים הבנק קיבל הוראה ממחלקת הגבייה וגבו מחשבוננו את 361 השקלים מבלי להוכיח לנו אישור מסירת דואר רשום, מרגיז מאוד שלוקחים לך כסף מבלי להוכיח שנשלח לנו דו"ח, בכל 2 המכתבים ששלחתי ליועצת המשפטית כתבתנו:
אני חוזר ומדגיש אני לא קיבלתי דו"ח וגם לא דו"ח הביתה ואתם שולחים לי קנס מוגדל לאחר שנה ושלושה חודשים מבלי להוכיח שנירשם לי דו"ח ושנשלח לי דו"ח ומבלי שהראתם לי מי חתום על קבלת הדו"ח בדואר רשום (אישור מסירה) מבלי להוכיח את כל הסיבות הנ"ל אתם עוברים עבירה פלילית של ניצול סמכות שלא כדין.
האם לפי הכתוב אני יכולה לתבוע את העיריה בתביעות קטנות?
רבקה שלום,
אינני מבין מדוע בנקודת הזמן בו היועצת המשפטית של העירייה הסכימה להפחית את הקנס לסכום המקורי הוא לא שולם על ידך????
הרי את לא כופרת בעצם ביצוע העבירה אלא רק בכך שלא נמסרה לידיך הודעת הקנס.
לעניין תביעת העירייה נראה לי שסיכוייך קלושים ושאת עלולה לשם הוצאות משפט.
בכל אופן אם תרצי חוות דעת נוספת את יכולה להפנות את השאלה לפורום "תביעות קטנות".
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אנחנו קיבלנו הודעת קנס מבלי שנשלח אלינו דו"ח , את הודעת הקנס קיבלנו אחרי שנה ושלושה חודשים במכתב ממחלקת הגבייה ואין בעיריה שום אישור המראה על כך שנשלח אלינו דו"ח ואין אישור מסירת דואר רשום
אם היינו מקבלים את הדו"ח או שהיינו משלמים או שהיינו הולכים למשפט
לא נתנה לנו אפשרות זו.
הפחתת הקנס נשלחה אלינו בעקבות זה ששלחנו מכתב ליועצת וכתבנו שיראו לנו את העתק המסירה, גם לא נשלח לנו שום נייר לתשלום היא רק כתבה זאת במכתב.
אני לא יודעת אם זו עבירה בעלי חיכה לי מחוץ למכונית במקום שכולם חונים כשאני נכנסתי לבית המרקחת הפקח שאל את בעלי אם זו המכונית שלו ובעלי אמר לו כן והוא אמר לא תסתלק מכאן אתה מפריע לתנועה בעלי אמר לפקח אבל למה אתה צועק וזה חימם אותו והוא אפילו רצה להכות את בעלי בעלי לא הגיב יותר ונסע ואז הוא צילם את המכונית כך שהוא לא קיבל דו"ח ביד הוא יכל להגיד לו באותו הרגע חכה קבל דו"ח, אותו פקח מוכר כחמום מוח.
לא ברור למה גבו בנוסף לקנס המוגדל גם עוד 160 שקלים דמי טיפול.
באחת השאלות ראיתי שענית לבחור
תדרוש העתק של אישור המסירה. יש פסיקה של בתי משפט מחוזיים שקובעים כי "חזקת המסירה" שקבועה בתקנה 44(א) בתקנות סדר הדין הפלילי לא תחול בלא העתקי אישור מסירה.
האם זה לא תופס לגביינו?
הטענה של אי החלת חזקת המסירה היא נכונה ואף מועילה, אלא שצריך לטעון אותה במועד.
ברגע שקיבלתם אזהרה על נקיטת הליכי הוצל"פ הייתם צריכים להגיש בקשת התנגדות ובה לפרט את הטיעונים השונים (התיישנות, אי קיום חזקת המסירה ועוד).
[אני לא בקיא ממש בתחום ההוצל"פ].
אם לא מסכימה עם החוב ששולם באמצעות גבייה מינהלית, את יכולה לעתור לבית המשפט כדי לבטל אותו.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
למרות הכל גם לשיל(שירות לאזרח )והתייעץ איתם בנושא.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר