שלום,
היום קיבלתי דרישה לתשלום קנס על דוח שקיבלתי לפני יותר משלוש שנים (ליתר דיוק 12.3.07). אני משוכנעת ששילמתי את הדוח הזה, עם זאת, אין לי מאיםה להמציא עכשיו אישור תלשום על דוח מלפני שלוש שנים.
עם זאת, מעולם לא קיבלתי שום התראה נוספת בדואר. בדרישה לתשלום נכתב כי בספטמבר השנה השלחה דרישה לשתלום הקנס, אך עם זאת, מעולם לא קיבלתי אותה, שאגב, גם אם היא נשלחה, מדובר עדיןן ביותר משלוש שנים מקבלת הקנס.
האם זה תקף? לא חל על כך חוק התיישנות? ואיך אפשר להוכיח שמעולם לא קיבלתי התראות נוספות למעט זאת שקיבלתי היום??
תודה על העזרה!
אני מתנצלת על השגיאות בפנייה למעלה, אני מעט נסערת וזה מתבטא בכתיבה המהירה שגוררת אחריה טעויות רבות.
טלי שלום,
אני מבין ללבך.
לעניין התיישנות העונש - יש הבדל בין דו"ח חנייה לבין דו"ח תנועה(שלוש שנים התיישנות עונש לעומת 10 שנים התיישנות עונש).
יש אפשרות שתבקשי את העתק אישורי המסירה מהגוף השולח[עירייה/משטרה].
בנוסף (אם את זוכרת את אמצעי התשלום) את יכולה לפנות לדואר ישראל ולנסות לשחזר את התשלום לפי מיקום סניף הדואר בו שילמת את הקנס[אני יודע שזה קשה ומורכב ולא תמיד מביא תוצאות].
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר