שלום,
לאחרונה קיבלתי דו"ח על עבירת תנועה של צילום רכבי שנסע במהירות של 85 קמ"ש במקום 50 בדרך עירונית.
לפיכך, קיבלתי 10 נק' והוסבר לי מקצין הרכב של החברה בה אני עובד כי אני לא מקבל קנס אלא יוזמן למשפט.
שאלתי היא: האם אני יקבל שלילה? למרות שכבר קיבלתי 10 נקודות? כמו כן זוהי עבירת תנועה ראשונה שלי (יש לי 2 דו"חות אזהרה) האם למרות זאת אבקש שלילה.
תודה,
זיו
זיו שלום,
קבלת הנקודות (10) היא ע"י רישום באגף מידע של משרד הרישוי ורק אחרי שתורשע וללא כל קשר לעונש מביהמ"ש. אלא בקשר ישיר למהות העבירה (לכל עבירה יש סמל ולצידה נקבע דרגת ניקוד-ראה תוספת שישית לתקנות התעבורה).
אינני יודע אם אתה נהג חדש או לא?
אם הינך נהג חדש אזי הסבירות היא גבוהה כי תיפסל וגם תמשיך להיות נהג חדש במשך שנתיים נוספות(לאחר שתבצע מבחן עיוני=תאוריה).
אך גם אם אינך נהג חדש יש סיכוי כי התביעה תדרוש פסילה בפועל(כמובן שליווי של עו"ד תעבורה יכול למזער את הנזק).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה עלהתגובה.
האם אני יכול לבקש את קיזוז של 10% בעקבות כיול מצלמה ובכך ההפרש הינו 30 קמ"ש ובכך לקבל רק קנס של 750 ש"ח?
תודה,
זיו
זיו שלום,
במצלמה שצולם רכבך מסוג "מולטנובה" מפחיתים 4 קמ"ש.
בכל אופן יש טענות רבות היכולות להוביל לזיכוי או לכל הפחות להפחתה בעונש (כיול תקופתי, רכב נוסף, טווח קליטה ועוד).
לשאלתך, ביהמ"ש לא יפחית 10% מהמהירות רק בשל טענה בעלמא.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
שלום,
מה ניתן לומר על מנת שיורידו לי 5 קמ"ש ובכך לשלם את הקנס ללא שלילה.
תודה זיו
זיו שוב שלום,
צריך פשוט לנהל משפט.
וצריך לראות את חומר הראיות לרבות התמונה, אישור הצבת המצלמה, חקירת השוטר שפיתח את התמונה מסרט הצילום, בדיקת כיול ועוד.
ממליץ על ליווי עו"ד תעבורה או להגיע לבד ולקחת את הסיכון.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר