שלום רב,
לפני מספר ימים הוריד בעלי את הילד שלנו בבית הספר. הכביש הינו בין 2 נתיבים ולאורך כל הכביש אבני השפה צבועות אדום לבן. מיותר לציין כי כל ההורים מידיי יום עוצרים באדום לבן על מנת להוריד ולאסוף את ילדיהם. בבוקר המדובר הוריד בעלי את ילדנו ושוטר שהגיע למקום ביקש מכל ההורים לפנות את הרכבים.. בעלי שבדיוק הוריד את הילד אמר לו ולא זז מהרכב, שהוא כבר יוצא. הננ"ל התעצבן וביקש רישיונות לשם רישום דו"ח. בעלי טען שאם הוא רוצה לרשום לו דו"ח שירשום לכולם. השוטר שחשב שהטענה חצופה עצר את בעלי והזמין ניידת שתיקח אותו לתחנה (בשלב זה השוטרים פעלו בכוח למרות שלא היתה כל התנגדות וישנה עדות מצולמת על ידי אחת האמהות). השוטרים בתחנה טענו שזו היתה אי הבנה וביקשו מבעלי לחתום על כתב ויתור שלא יתבע אותם על האלימות. בעלי חתם. הם שיחררו אותו עם טופס הזמנה לדין וכתב אישום. עלינו למלא את הטופס. מה עלינו לרשום? מיותר לציין שבעלי ללא כל עבירות פליליות וכמו כן אין לנו כח או זמן להתעסק בתביעה כנגד השוטרים האלימים. אין זה גם הוגן שלאחר כל עוגמת הנפש שנגרמה לנו בסיפור זה נשלם עוד קנס. תודה רבה על התייחסותכם..
מיטל שלום,
הבנתי את סיפור המקרה.
אני לא מופתע מהתנהגות השוטרים(מבלי להכליל), אני נתקל לא אחת בהתנהגות נלוזה.
אינני יודע מהם בדיוק סעיפי האישום בכתב האישום, אם כי נראה לי שהוכנס סעיף של "אי ציות להוראת שוטר" -עבירה על תקנה 23 לתקנות התעבורה. בשלב זה לא הייתי ממלא שום טופס ללא היוועצות בעו"ד מומחה בתעבורה.
[בכל אופן לכל שאלה ספציפית את יכולה לפנות אלי ישירות, משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר