תחילה קבלתי ב- 11/2010 דו"ח על עבירה מסוג עוון (מעבר חציה באדום) שנתבצעה בשנת 2001. שם צוין סכום הקנס פיגורים והוצאות המרכז לגבייה. היה נדמה לי ששילמתי הקנס אז (מי זוכר 9 שנים אחורנית) וחשבתי שזה אמור להתישן. כתבתי להם מכתב עם שתי הטענות החילופיות.
בתשובה צוין כי אמנם שילמתי כבר את הקנס אך באיחור - 4/02 - ודרישת התשלום כעת - לאחר שמונה שנים - מטרתה לגבות את יתרת החוב - כלומר הפיגורים.
מלבד העובדה שאם כך אז טעו בחשבון כי הרי כללו בדרישה המקורית את סכום הקנס המקורי ומלבד העובדה המרגיזה שרק אחרי שטענתי שכבר שילמתי לפני תשע שנים הם הודו בכך, יש לי שאלה משפטית והיא: האם סעיף 67 לחוק העונשין הקובע שקנס ששולם באיחור יתווסף עליו פיגורים מכיל על הפיגורים גם כן סטטוס של עוון שההתישנות עליה היא עשר שנים או שלענין התישנות נשארו הפיגורים - לאחר שכבר שולם הקנס כאמור - ענין אזרחי שההתישנות שלו קצרה יותר?
I mean, lets be serious eight and half years later to come back for the interest - come on
זכי שלום,
שאלתך מעניינת אם כי טעית שערכת הפרדה בין הקנס לריבית הפיגורים.
ריבית הפיגורים היא רכיב שמתווסף לקנס בעת איחור/אי תשלום הקנס.
הקנס מתיישן (מבחינת העונש) בעבירת עוון תוך 10 שנים - לא התקיים במקרה שלך.(וגם הפיגורים שצמודים לקנס).
עם זאת הייתי משגר מכתב מנומק למרכז לגביית קנסות במטרה להפחית או לבטל את ריבית הפיגורים לאור הנתון שהקנס שולם (באיחור של שנה).
לעניין ההתיישנות אני מפנה אותך לרע"א 10200/07 עו"ד מזל מנצורי-טחורש נ' מדינת ישראל.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר