קיבלתי דו"ח על סכום של 1000 ש"ח על החזקת הפלאפון בנסיעה, השוטרת רשמה כמה שגיאות בדו"ח כמו לדוג' - שהחזקתי את הפלא ביחד הלא נכונה, שהוא היה צמוד לי לאוזן וכד'.
רציתי לדעת האם יש בכך, ובעובדה שהנני נהגת זהירה ללא אף עבירת תנועה במשך 4.5 שנים של רישיון- איזשהוא סיכוי להגשת ערעור? ולכך שהוא יתקבל?
הילה שלום,
תקנה 28(ב) לתקנות התעבורה, הותקנה במיוחד כדי להדגיש את האיסור ב"שימוש" ולא רק בדיבור.
טעויות מינוריות לא יגרמו לביטול הדו"ח אף כי לא ניתן טטנטיבית לפסול הגשת בקשה כזו(תוך 30 יום).
במקרה שלך לא תוכלי לבחור באופציה של המרת הדו"ח באזהרה כי את אינך עומדת בתנאים(10 שנות וותק+5 שנים ללא עבירות, כמו כן על פי רוב אין המשטרה נוטה להמיר לאזהרה לנהג שעובר על תקנה זו.
לסיכום - "שלחי את לחמך"...תנסי לבקש את ביטול הדו"ח.[רק על תעברי את מסגרת 90 הימים, במועד זה תצטרכי להחליט לשלם ולהודות או להישפט].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
דורון, ראשית כל תודתי הרבה על תגובתך המהירה והכנה.
באשר להצעתך להגיש את בקשת הערעור רציתי לשאול האם ישנו פורמט קבוע לבקשה לביטול, פרטים מסויימים שאמורים להכתב בו, ודרך מסויימת לשלוח אותו- בהגעה שלי למרחב המשטרה או שליחה בדואר מספיקה?
בנוסף אשמח לדעת אם מנסיונך בתחום אתה יכול להצביע לי על סיבות ממשיות לביטול הדו"ח- כמו מצב סוציו אקונומי, נהיגה זהירה עד כה (אפע"פי שאינני עומדת בתנאי ההמרה), או כל עילה כזו או אחרת לביטול דו"ח- אשר התייחסות אלייה במכתב תוכל לסייע לי בהקלת הקנס הכבד...
תודה מראש
הילה שלום,
בבקשה לביטול דו"ח עליך לשכנע כי לא ביצעת את העבירה המיוחסת לך.(אם יש לך ראיות ועדים יעלו סיכוייך).
אני לא ממש יודע את הפרטים העובדתיים כדי שאוכל לייעץ ואין פורמט קבוע.
[סתם באופן כללי את יכולה להוסיף בסוף הבקשה לביטול הדו"ח "לחילופין מתבקשת משטרת ישראל לכל הפחות לשנות את סעיף האישום מתקנה 28(ב) לתקנה 28(א)"].
ההבדל הוא עבירה של אי אחיזת ההגה בשתי ידיים הגוררת קנס של 250 ש"ח+0 נק'.
בכך השארת להם פתח להחלטה מידתית...
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר