אני רוצה להגיש תביעת נזקי גוף נגד חברת הביטוח של רכב שפגע בי כהולכת רגל. בין היתר אני טוענת שבשל הטראומה של התאונה אני לא מסוגלת יותר לנהוג. הבעיה שאם המידע הזה יגיע לרשות הרישוי היא תחייב אותי לעבור מחדש שיעורי נהיגה, תיאוריה וטסט - מה שאני בשו אופן לא מוכנה לעבור שוב. מה הסיכוי שהמידע הזה - שאני כבר לא נוהגת יותר משנה - יגיע לרשות הרישוי ע"י בית המשפט?
אסנת שלום,
הכותרת הינה ציטוט מתוך סעיף 12ב בפקודת התעבורה. סעיף זה קובע כי לרופא יש חובת דיווח למשרד הרישוי אם הוא חושב שבשל ליקוי מסוים קיימת סכנה/השפעה על כושר הנהיגה.
לפיכך, פחותים הסיכויים שבפסק הדין השופט יציין כי יש סכנה בהמשך נהיגתך או יציין כי יש ליידע את משרד הרישוי כי אינך נוהגת מזה כשנה(אם כי בכמה פסקי דין בתחום התעבורה שופטים רושמים הערה מעין זו על מנת ליידע את משרד הרישוי).
לכן, תשקלי היטב את צעדיך האם כדאי לטעון לPTSD ואחרי זה להצטער על הפגיעה ברישיון הנהיגה. לסיכום - הערכתי כי הסיכון הצפוי לך טמון בחומר הרפואי שתציגי במשפט בעיקר מהמומחה שימונה לך לעניין הפסכיאטרי.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר