שלום,
נרשם לי דו"ח על עקיפה מימין (לא בשוליים או קו לבן).
החלטתי, בעקבות עבר נקי מנקודות ודוחות, לא לבקש להשפט או לשלם אלא להמיר הדו"ח לאזהרה ששיגרתי בדואר רשום, אולם עד לרגע זה לא נעניתי, ובנתיים עלו בתוהו הנסיונות לברר במוקד הפניות מה עלה בגורל הבקשה.
מכיון שזמן תשלום הדו"ח ללא קנסות הולך ואוזל, שאלתי היא:
1. האם ישנה האפשרות לבקש להשפט על העבירה ומה הסיכוי לזיכוי בהתחשב בנסיבות שציינתי?
2. האם עלי לשלם הקנס כדי להמנע מקנסות נוספים או יש להמתין לבירור סטטוס הבקשה/המתנה למשפט?
תודה מראש,
עידו שלום,
1- עד ליום ה-90 מיום קבלת הדו"ח יש באפשרותך לבקש להישפט(זכור לשלוח את הבקשה בדואר רשום ולשמור את הספח).
2- העובדות שציינת מתייחסות אל עברך התעבורתי שיכול להוות שיקול בעת גזירת העונש במידה ותישפט. אך עובדה זו אינה יכולה להוביל לזיכוי.
3 - להמתין בלי לעשות מאומה לא ולא.
עליך להחליט או לשלם ואז אתה מודה בעבירה או מבקש להישפט כאמור בסעיף 1 לתשובתי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על ההתייחסות המהירה.
האם העובדה שביקשתי המרה לאזהרה לא מעיבה (ומהווה בעצם סתירה) באם אני מבקש להשפט וכופר באשמה? , אציין כי השוטר שרשם הדו"ח היה לבדו ברכב, כך שהשופט עשוי להאמין ל-2 הצדדים באותה מידה.
כמו-כן, האם בהחלטת בית הדין יש משקל לזה שפנייתי בדואר רשום להמיר הדו"ח לאזהרה לא נענתה או שאין לייחס לכך חשיבות?
שוב תודה.
עידו שלום,
אתה צודק שיש סתירה מסוימת בשתי הבקשות (כי בבקשה להמרה באזהרה אתה מודה בביצוע העבירה).
אך מאחר ולא קיבלת תשובה אתה חוזר בך מההודיה.
לעניין הבקשה להמרה שלא נענתה, לא הייתי מזכיר זאת, להערכתי אין לכך חשיבות. עם זאת, לעצם העובדה שעברך התעבורתי נקי יש חשיבות בשלב של הטיעונים לעונש.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר