התקרבתי למעב חציה. היה הולך רגל צמוד לכביש. אני תמיד עוצרת, אבל היה רכב צמוד אלי מאחורה שראיתי במראה ופחדתי שהוא יכנס בי, ולכן לא עצרתי.
שוטרת שעמדה שם עצרה אותי. הסברתי לה מה שקרה, אבל היא אמרה שזה אלא הסברים בשבילה, אלא בשביל השופט, אם אני לא רוצה לשלם את הקנס. היא גם אמרה שהיא אף פעם לא מוותרת לאף אחד על קנס, ושאם השופטט רוצה לוותר זו זכותו.
לא עזר לי שבכיתי והתחננתי. זו גם היתה הרגשה נוראיתלעמוד ככה ליד שוטרת באזור שאני גרה בו ושכולם רואים אותנו.
האם כדאי לי ללכת לביהמ"ש ולהסביר לשופט ואולי הוא ייותר לי? האם אני יכולה גם בלי עו"ד (אין לי כסף לשלם לו) או שאפשר לקבל עו"ד מהמדינה? האם השופט, אם הוא לא יוותר לי, יכול גם להתרגז עלי ולתת לי שלילה.
אגב, אני נוהגת בדייטסו שרייד מ 1991! זה משנה שהקנס עולה בערך כמו האוטו שלי?
אני מתפללת שאני בחיים לא אקבל עוד רפורט. זה עושה הרגשה מגעילה.
תודה רבה
לימור
לימור שלום,
אני מבין את תחושתך...אך קצת פרופורציות.
הקנס שניתן לך הוא ע"ס 500 ש"ח וזוקף 4 נקודות לצידו.
את יכולה לבקש להישפט תוך 90 ימים.
דעי לך שבית משפט מדבר בשפה של ראיות ותמיד יש סיכוי וסיכון.
לא ניתן לקבל סנגור מהמדינה על עבירת קנס.
אם תורשעי במשפט סביר להניח כי הקנס יהיה גבוה יותר..(סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי).
תשקלי את שיקוליך ובעיקר עלות מול תועלת ותחליטי...
בברכת נסיעה בטוחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
ראשית תודה רבה. ,
מעבר לקנס ולנקודות, כל המעמד עם השוטרת הוא מואד לא נעים ומביש.
אני ממש לא מבינה למה במקרה כזה היא לא יכולה לוותר על הרפורט. אני נהגת זהירה שממש לא צריכה את זה.
אני חושבת שלא מגיע לי הרפרוט כי היתה לי סיבה טובה שלא עצרתי. לא סיכנתי את הולך הרגל, ואם הייתי עוצרת, כמעט בטוח שהיתה תאונה, אומנם לא שמתי.
השאלה שלי זה כיצד מתנהל המשפט ואיך אני מסבירה מה שקרה לשופט. האם הוא בכלל מקשיב לאדם פשוט שהוא לא עו"ד?
שאלה נוספת: אם השופט לא יקבל את מה שאני אומרת, אני רק אקבל קנס יותר גדול, או שהוא גם עלול לשלול לי את הרישיון?
תודה רבה על ההתייחסות ועל דברי העידוד.
לימור שלום,
אם תנהלי משפט אזי השוטרת תציג את גירסתה כפי שהיא מופיעה בגב הדו"ח(אין לך כרגע את המסמך הוא נמצא במשטרה וכן את דוח הפעולה או מזכר שהיא רשמה). גם את תוכלי לספר את גרסתך (אם היא מגובה בעדות מה טוב).
השופט בוחר לגרסת מי להאמין, מכיוון שאת תחקרי ע"י התובע במשפט ייתכן מאוד ותעשי שגיות לכן אני לא ממליץ לבקש להישפט במצב דברים זה.
לעניין העונש השופט מחליט עפ"י רוב בעבירות קנס אין פסילה.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר