שלום.
השבוע נעצרתי ע"י שוטרת בטענה שחלפתי על פני הולכת רגל כשהיא נמצאת במעבר החצייה בלי לשים לב.
השוטרת עצרה אותי, ונהגת נוספת שהייתה מאחורי בדיוק באותה הטענה, ושנינו לא ראינו אף הולכת רגל בשום חלק של המעבר חצייה או של המדרכות מצדדיו.
בדו"ח השוטרת רשמה שמעבר החצייה מורכב מ4 פסים, ושהולכת הרגל הייתה על הפס השני!
חזרתי באותו ערב למקום וצילמתי מספר תמונות שמראות שאם למעשה הולכת הרגל הייתה על הפס השני, הרי שהיא הייתה באמצע הכביש וכפועל יוצא - מתחת לגלגלים שלי.
כמובן שלא שילמתי את הקנס וביקשתי להשפט ועכשיו אני ממתין לזימון מביהמ"ש.
השאלה שלי היא כזאת - האם יש לי קייס מול התביעה במקרה הזה? אני יכול להביא למשפט את התמונות שצילמתי ולהוכיח גם שהם צולמו באותו היום באותו מקום, וגם מדדתי את רוחב הרכב שלי בהשוואה לרוחב מעבר החצייה ומצאתי שזה לא סביר שהרכב עבר שם בלי לדרוס את ההולכת רגל שלכאורה הייתה שם.
יש סיכוי לסגור את זה עם המשטרה לפני שהולכים למשפט?
מיותר לציין שלקחתי פרטים מהנהגת שהייתה מאחורי וגם היא מסכימה שלא הייתה ולא נבראה אישה, ואף הסכימה לבוא להעיד במשפט.
אני נהג צעיר (לא חדש), יש לי רשיון קרוב ל5 שנים עוד מעט, ויש לי עבירת מהירות שבגינה קצין משטרה שלל לי את הרשיון לחודש בשימוע וביהמ"ש קנס אותי ב200 ש"ח ונתן לי תנאי ל3 שנים לעבירה מסוג דומה.
תודה רבה לעוזרים.
שגיא שלום,
1- עליך להגיש בקשה להישפט (תוך 90 ימים)...כשתקבל מועד למשפט תוכל לגשת ללשכת התעבורה במחוז בו נעברה העבירה ולנסות לשמוע את עמדת התביעה בתיק.
2-הראיות שיש בידך טובות(תמונות+עדת ראייה) לכך נראה כי סיכוייך להוכיח את טענתך גבוהים.
3-בכל מקרה מחובתי ליידע אותך כי אם תורשע אתה צפוי לקנס גבוה יותר.
4- התנאי לא יופעל אם תורשע.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר