שלום ותודה לתגובה .הדוח הוצמד לשימשת המכונית עיי פקח עיריה ,הרכב חנה ליד מדרכה בצבע אפור ,סמ בודדים אולי חדרו טיפה לאדום לבן ,תמרור אין חנייה אין שם .האם הוא השתמש בסטיה הקטנה הזו לתקוע לי דוח ?והאם בעיקרון אדום לבן הוא תמרור ?אגב בצילום שקיבלתי לא רואים כלום הכול שחור חוץ מהמכונית שלי ,אין מצב לראות בכלל אם אני על אדום לבן .מה את מציעה לי ?
גידי שלום,
אעשה לך מעט סדר בבלאגן.
1 - ראשית, הן תמרור ב-29 והן תמרור ד-15(אבני שפה אדום-לבן) אוסרים חנייה ו/או עצירה...הם אינם חייבים להיות מוצבים במקביל ומספיק רק אחד מהם.(סימון על פני הכביש/לצד הכביש=תמרור).
2 - מכאן, שאין חשיבות לאבני שפה הצבועות בצבע אפור.(כוונתי, לדוגמא שבמידה והוצב תמרור ב-29 זה לא משנה שאבני השפה אפורות, עדיין חל איסור).
3- חוק עזר עירוני תקף לאותה רשות מקומית שאליה הוא משתייך.(לעיתים רבות יש חפיפה בעקרונות המשפטיים[התעבורתיים] אך לא במספרי הסעיפים).
4-סוגיית החנייה/עצירה ביחסיות מסוימת למקום בו הוצב תמרור/סומן תמרור היא בעייתית. יש פקחים שרושמים דוחות רק ש-50% או יותר מאורך הרכב חרג, אך כפי שציינת קורים מקרים שגם חריגה של 0.5 מ' תגרור הודעת קנס.
5-במידה והצילום אינו ברור אתה יכול לצרף אותו ואת העתק הדו"ח למכתב בקשה לביטול הדו"ח(מן הטענה שלא חרגת או חריגה זניחה לכיוון אבני השפה הצבועות אדום-לבן). אגב, יש לך 30 יום לעשות זאת מיום קבלת הדו"ח.
6-הצעתי, ראשית לבקש את הביטול, במידה ולא תענה/תענה בשלילה, תוכל במסגרת 90 הימים מקבלת הדו"ח לבקש להישפט ושם תוכל לשכנע בטיעוניך.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר