חניתי בחניון של מרכז קניות מסויים ונרשם לי דו"ח חנייה. בדו"ח נפלה טעות בכתובת ורשמו רחוב אחר לגמרי, בהקראה טענתי מיד שכתב האישום שגוי ואינו מקים עילה, השופטת ביקשה את תגובת התובעת שטענה שיש פסיקה שלפיה מרגע שהוגש כתב אישום עצם הגשתו מרפאת את הפגם (נשמע לי הזוי)השופטת קבעה לתזכורת תביעה (מה זה)מבקש לדעת מה עלי לעשות כעת. והאם התביעה צריכה או יכולה לבקש את תיקון כתב התביעה
דניאל שלום,
טענת לפגם או פסול בכתב האישום וזו טענה יפה. (אני רק מקוה שאין לתביעה צילום של העבירה כי הם נוטים לעשות זאת).
מאחר וכפרת בביצוע העבירה תיקון בכתב האישום יכול ויהיה רק ברשות בית המשפט.
תזכורת תביעה- משמעה שהתביעה תברר את פשר טענתך ותבדוק את ראיותיה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
לעו"ד ויגלר שלום ותודה על תשובתך, אני מבקש להבהיר שבעצם לא כפרתי בביצוע העבירה, הודיתי שחניתי במקום אבל העליתי את הטענה שהרחוב שנרשם בדו"ח הוא שגוי, האם לטענה הזו יכולה להיות השפעה על התוצאה הסופית ?
דניאל שלום,
פרק א' בכתב אישום (דו"ח) הוא עובדות כתב האישום.
לדוגמא אם הודית שהחנת ברחוב Y מס' 6 ובדו"ח נרשם רחוב X מס' 6 אזי טענת הגנה טובה היא כי ברחוב Y מס' 6 החנייה מותרת גם ללא כרטיסי חנייה.
אבל.... מאחר והודית רשאי בית המשפט וכפי הנראה יאפשר לתקן את הדו"ח ואז תורשע בביצוע העבירה.(אם הודית התיקון נחשב ל"טעות סופר" ופגם מינורי).
מסקנה יש משמעות רבה מאוד בהליך הפלילי לכפירה ולא כל שכן להודיה.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר