שלום
אני בן 45 לפני חצי שנה עברתי אירוע מוחי ורגל ימין שלי עם "הפרזיס" מאז לא נהגתי ואני תלוי בבני משפחתי לחלוטין מבחינת ביקורי רופאים וכו'
אני רוצה לדעת האם מותר לי לנהוג ברגל שמאל ?
האם אני צריך לעבור שעורי נהיגה?
האם יש תקנה שאוסרת עלי לנהוג ברגל שמאל?
האם הם יכולים לשלול לי את רשיון הנהיגה בעקבות הנכות שלי?
האם יש אופציה אחרת?
בבקשה עזור לי , לא יודע כבר מה לעשות, אני ממש חסר אונים, חייב להיות שוב עצמאי .
תודה וחג שמח
כפיר שלום,
באופן כללי חלה חובה על נהג לדווח לרשות הרישוי אם ישנו שינוי פיזיולוגי אשר יכול להשפיע על כושר הנהיגה.
מאחר ובמספר שורות לא אוכל לייעץ כראוי, אמליצך לקבוע פגישת יעוץ אחרי החג.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על תשובתך המהירה
אבל אני אבא ל6 ילדים שחי בקושי רב עם קצבת הנכות ומשכורת הרעב של אשתי ילדי משלמים את החשל והארנונה בבית אז אני לא יכול לשלם כסף לעורך דין
הלוואי ויכולתי, אני מתחנן לפנייך נסה לכוון אותי, אומר לי מה עלי לעשות לפני שאשתגע .
אני רוצה להגיש בקשה לתו חניה במשרד הרישוי האם בעקבות בקשה זו הם יכולים לשלול לי את הרשיון ?
האם אני יכול לנהוג ברגל שמאל ?
אני לא יכול לאבד את הרשיון , אני לא יכול !
האם יש משהו שאני יכול לעשות בכדי לחזור להיות עצמאי ולא ליפול על בני משפחתי ?
בבקשה הסבר לי עד כמה שאתה יכול בפורום זה
תודה מראש וחג שמח
כפיר שלום,
1 - משרד הרישוי רשאי לדרוש ממך בדיקות ואף מבחן כשירות אם חל שינוי במצבך הבריאותי שיכול להשפיע על הנהיגה - עצם הגשת הבקשה ל״תו נכה״ מעידה על שינוי ולכן אתה תחשף לבדיקות ( אך לא ניתן לקבוע זאת בוודאות כי משרד הרישוי מעביר את החומר הרפואי שתספק להם +מקבל גם דיווח מרופאים מטפלים ומעביר אותם לעיון המכון הרפואי לבטיחות).
2 -אם תקבל המלצה חיובית מהמרב״ד ואת אישור משרד הרישוי יש בהחלט מצב בו יחייבו אותך בהתקנת אביזרי נהיגה לרבות מאיץ ובלם בצד שמאל.(כמובן רק ברכב עם תיבת הילוכים אוטומטית).
3 - התשובה בתנאים מסוימים יכולה להיות - כן. ניתן לפסול נהג מטעמי כשירות רפואית.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר , עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר