שלום רב,
להלן תאור המקרה: אני סטודנט במרכז האקדמי כרמל (לימודי ערב). במשך מספר חודשים חנינו כולנו (הסטודנטים והמרצים) בחניון פרטי אשר היה פתוח בחינם בערב. לפני שבועיים הגענו למכללה וגילינו שהחניון הנ"ל סגור ונעול...
מובן שהדבר יצר מצוקת חנייה קשה משום שמספר החניות המוסדרות הינו קטן בהרבה ממספר הסטודנטים. באותו ערב קיבלתי אני קנס של 500 ש"ח לאחר שחניתי על מדרכה רחבה ביותר בתחום חניון מוסדר. מאז שהחניון נסגר (כאמור לפני שבועיים), קיבלו כל התלמידים בכיתתי (ללא יוצא מן הכלל) דוחות וחלקם כבר "חוגגים" דו"ח שני ושלישי. יש לציין שאיש לא חנה בצורה מסוכנת או תוך כדי הפרעה להולכי רגל או רכבים אחרים. למעשה העירייה "מנצלת" הזדמנות וחוגגת על חשבון הסטודנטים באמצעות מתן דוחות גבוהים ללא הצדקה.
שלחתי בקשה לביטול הדו"ח שלי לעירייה ואני ממתין לתשובה. להלן שאלותיי –
1. במידה והבקשה לביטול לא תתקבל ואבקש להישפט – האם בית המשפט נוטה (או יכול) להתחשב בנסיבות ולבטל את הדו"ח?
2. כאמור חניתי על מדרכה רחבה ביותר כאשר אני משאיר למעלה מ1.6 מטר מעבר, האם לא אמור להינתן דו"ח של 250 ש"ח במקרה כזה ולא 500 ש"ח?
רתמתי את כל הכיתה ואת ועד הסטודנטים למאבק אבל רציתי לדעת האם יש טעם בלבקש להישפט?
בברכה,
איתי
איתי שלום,
1 - ביהמ״ש רשאי להפחית את הקנס בנסיבות מיוחדות המצדיקות זאת. במידה ותורשע אתה צפוי לקנס גבוה יותר עפ״י הקבוע בס׳ 230 לחוק סדר הדין הפלילי.
2 - חנייה על מדרכה עם 4 גלגלים - 500 ש״ח ואין חשיבות להשארת הרווח.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר