מדובר בהליך תעבורה שעניינו נהיגה ברשלנות, סטיה מנתיב וכולי.
המאשימה הגישה חוות דעת בוחן תנועה וכמעט כל עדיה נחקרו.
כעת רוצה הנאשם להגיש חוות דעת בוחן תנועה מטעמו. האם יש לו זכות לכך בהתחשב בעובדה שלא מדובר בתחילת ההליך?
וחשוב מכל - באיזו הוראת חוק ניתן לראות מהו המועד בו יש לנאשם הזכות להגיש חוות דעת זו?
אודה מעומק ליבי לעזרה במהירות האפשרית...
טלי שלום,
לפי דבריך הסתיימה פרשת התביעה ועוד לא החלה פרשת ההגנה. את יכולה לצרף חוות דעת מטעמך ותצטרכי גם להזמין את עורך חוות הדעת לתת עדות. עם זאת עליך להעביר את חוות הדעת לתביעה בטרם תעידי את המומחה מטעמך.(ס' 83+84 בחוק סדר הדין הפלילי).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
באמת נתקלתי בהוראת חוק זו (סעיף 83-84) אבל אין בהם דבר לעניין המועד להגשת חוות הדעת.. אני מבינה שצריך לתת את חוות הדעת לתביעה אבל לא זו שאלתי...
כל שרציתי לדעת הוא מה החוק אומר בנוגע למועד ההגשה....
לא יכול להיות שהנאשם יכול להגיש הכל בדיון האחרון? נכון?
שוב אני חוזרת על בקשתי, אם הדבר לא יקשה יתר על המידה... באיזו הוראת חוק אפשר למצוא את התשובה לעניין מועד הגשת חוות דעת בוחן התנועה?...
שוב תודה מראש והמשך יום פורה.
טלי שוב שלום,
לא ציינת מתי הדיון הבא... אבל בכל מקרה ס' 83(א)(1) קובע : "לאפשר לתובע לעיין בכל זמן סביר בכל חוות דעת בכתב או בתעודת רופא, שהנאשם מתכוון להביאן לפני בית המשפט כראיה".
"זמן סביר" - הוא מושג אמורפי, אי לכך העבירי את חוות הדעת במהרה ללשכת תביעות תעבורה.
אין אזכור ככול שידוע לי בחוק אחר לעניין חוות דעת בפלילים.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר