שלום רב,
עשיתי תאונת דרכים לפני שנה וקיבלתי היום זימון למשפט
אכתוב כאן את כתב האישום וארצה לדעת איזה עונש צפוי לי
העברות:
1. בתאריך ___ בשעה ___ לערך, נהג הנאשם ברכב פרטי תוצרת ____ מספר ____ בכביש ____ צומת הפניה לי____.
2. הנאשם לא שמר מרחק מספיק המאפשר לו לעצור בכל עת ולמנוע תאונה והתנגש עם חזית רכבו בחלקו האחורי של רכב פרטי תוצרת ____ מספר ____ נהוג בידי ____ שנעצר לפניו ברמזור אדום.
3. כתוצאה מההתנגשות נדחף רכב הפורד והתנגש עם חזית רכבו בחלקו האחורי של רכב פרטי תוצרת ____ מס' ____ נהוג בידי _____ שנעצר לפני ברמזור אדום.
4. כתוצאה ניזוקו כלי הרכב ונכבלו בגופם נהגים מעורבים כשנהגת ה___ הייתה בהיריון.
5. הנאשם נהג בחוססר זהירות בכך של שמר מרחק מספיק, לא נקט באמצעים הדרושים למניעת תאונה ובכך גרם לתאונה בה נגרם נזק לגוף ולרכוש.
הוראות החיקוק לפיהן מואשם הנאשם:
1. נהיגה בחוסר זהירות
2. אי שמירת מרחק
3. גרימת נזק
תוספת שאני צריך לציין:
* אין לי שום עבר פלילי , לא בתחום התעבורה ולא באופן כללי
* בתאונה לא נגרם שום נזק לאף אחד מהמעורבים, חוץ מנזק לכלי הרכב. למעשה בגלל שהנהגת הייתה בהיריון היא ביקשה אמבולנס כיד להבדק ולאחר בדיקות לא נגרם לה או לעובר שום נזק (התקשרתי אליה ובדקתי), אז נכתב שיש נזק בגוף מה שבפועל לא קרה.
אשמח לקבל מידע אם ואיזה עונש צפוי לי
תודה רבה!
יונתן
יונתן שלום,
הענישה היא אינדוודואלית ותלוית משתנים (נהג חדש/נהג וותיק ועוד).
על פי הנסיבות המפורטות (בתיק המשטרה יש פירוט נרחב ואליו לא אוכל להתייחס מן מהסתם).וסעיפי האישום אוכל לומר כי הענישה תכלול בוודאות פסילה על תנאי וקנס. לעניין הפסילה בפועל, אמנם בסעיפי האישום אין פסילת מינימום אך התביעה כפי הנראה תדרוש פסילה בפועל של מספר חודשים.
לכל להבהרה או ייעוץ ספציפי אתה יכול לפנות אלי ישירות [משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר