הינני עשיתי תאונת דרכים ללא נפגעים, הנזק הינו ברכוש בלבד.
נילקחתי לחקירה ובה ניפסל רישיוני לתקופה של 60 ימים עם זימון למשפט.
בשיחה עם הקצינה נאמר לי שבנוסף לפסילה יעורב קנס גבוהה יש לציין שהינני חייל ונהג חדש, (שנה ו-10 חודשים ) .
בעבר ניתן לי דוח על מהירות בסך 250 ש"ח.
בחקירה עצמה טענתי שנסעתי 60 קמ"ש מקסימום , אך החוקר טען שנסעתי 100, יש לציין שהחוקר לא רשם את המהירות שהוא טען בדוח שהוא מילא יחד איתי עם שאלות ותשובות.
יש לי מספר שאלות :
1) האם אצטרך לעשות רישיון נהיגה חדש ?
2) האם הנהג חדש יחודש לי לשנתיים נוספות ?
3) האם אוכל לנהוג כרגיל לאחר ה-60 יום ?
4) מהו טווח השלילה המרבי שהיני יכול לקבל במשפט עקב הפרטים הנ"ל ?
5) בשיחה עם הקצינה נאמר לי שאצטרך לשלם קנס גבוהה, מהו גודל הקנס המרבי שהינני יכול לקבל עם זאת שאני חייל .
אפרים שלום,
1-כן. בגלל הרשעה בעבירת מהירות בהיותך נהג חדש.
2-כן. לאור האמור בסעיף 1.
3-כן. זו פסילה מנהלית.
4-אינני יכול לקבוע מה תהיה אורכה של הפסילה זה תלוי בנסיבות התאונה ובנסיבותיך האישיות (נקודות לחובתך: נהג חדש, עבר תעבורתי ועוד).
5-לעניין גובה הקנס הקצינה היא לא זו שמחליטה אלא שופט בית המשפט, עפ"י רוב מתחשבים בגובה הקנס הניתן לחייל, עם זאת הקלה בקנס באה ביחס הפוך ליתר רכיבי העונש, קרי, הכבדה בפסילה ובפסילה על תנאי.
לסיכום- ניתן כבר כעת לבקש את קיצור הפסילה המנהלית או ביטולה מביהמ"ש, אך לשם כך עליך להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר