שלום לך,
אני בעלת תו רכב לנכה מ 2009 ל4 שנים.
בדצמבר 2010 קיבלתי דוח חניה לאחר שחניתי בחניית נכה אך הפקח לא ראה את תו הנכה וגם בצילום שנעשה ממרחק מהרכב ,בשעות הערב לא ניתן לראות אותו.קבלתי על כך וקיבלתי המרת אזהרה. היום טעיתי ובמקום לחנות בחניית נכה חניתי על חניה המיועדת לרכב משטרה. יש לציין כי ליד החניה נמצא שלט ועליו תמרור שבו כתוב "חניה שמורה לרכב משטרה" אני לתומי חשבתי שמדובר בחניה אחת וחניתי את רכבי לפני חניה זו. כשחזרתי ראיתי שקיבלתי דוח- ממנו הבנתי כי מדובר בשתי חניות שמורות ולא באחת-יש לציין כי הסימון על כך על הכביש היה מטושטש ולא ברור. שאלתי היא האם יש טעם לבקש המרה נוספת גם על דוח זה? והאם יש טעם לקבול על כך ולבקש ביטול דוח?
שתי תוספות הבהרה:
1.הדוח הראשון שהומר לי לאזהרה היה בדצמבר 09 ולא 2010.
2.האם גם בעירייה יש תחום זמן נקוב בין המרת אזהרה אחת להמרה שנייה?
תודה
ליאור שלום,
1- לעירייה אין מרשם אזהרות כפי שמנהלת משטרת ישראל.(לכן ביכולתך לבקש את ביטול הדו"ח ו/או להישפט).
2- עפ"י הנתונים שמסרת ייתכן וקמה לך עילת ביטול והיא "טשטוש" התמרור, קרי, הסימון על פני הכביש הנחשב בדיני התעבורה לתמרור (אך כל זאת בתנאי שבתמרור שהוצב על עמוד לא הוגדרו מספר החניות המותר רק לרכבי משטרה).
נ.ב יש לך 30 ימים לבקש את ביטול הדו"ח.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה רבה לך על תגובתך המהירה.
ברצוני לחדד ולהוסיף כי בתמרור היה כתוב "חניה שמורה -משטרה" ולא צוין כמה חניות. ואכן הסימון בכביש הינו מטושטש. עם זאת- לאחר שראיתי את הדוח צלמתי כמה תמונות וראיתי שהתמרור של חניות הנכים (2 חניות) המוצב במורד הרחוב ממוקם לאחר שתי חניות מתמרור המציין על חניה שמורה -משטרה. אני בטעות חשבתי לתומי שמדובר בחניה אחת למשטרה (משום שכתוב חניה אחת!!) ולכן החניתי את רכבי חניה אחת לפניה. מסתבר שאלו שתי חניות המוקצות למשטרה ורק לאחר מכן מוצב שלט לנכים עם שני מקומות חניה. שאלתי היא- האם יש טעם לבקש ביטול הדוח ??(כי לצד הסימון המטושטש ולצד זה שכתוב חניה שמורה משטרה עדיין השלט של הנכים מוקם לאחר שתי חניות ולא לאחר חניה אחת).
ליאור שלום,
אכן יש טעם לבקש את ביטול הדו"ח מן הטעמים הבאים:
א. לצד התמרור המורה על חנייה מיוחדת לא הוצב תמרור המורה על מספר החניות.
ב. תמרור (סימון) מטושטש זוכה בהגנה של תקנה 22(א) סיפא בתקנות התעבורה.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר