לעו"ד שלום רב נתפסתי לפני כחצי שנה בכביש 2 במקום שמותר 90 נוהג במהירות 137 (לאחר הפחתה מ 142 ) עי שוטר עם ממ"לז וקיבלתי הזמנה לדין (שיתקיים בשבוע הבא) אני נהג בן 24 עם וותק רישיון 6 שנים ללא שום עבר תעבורתי -והרישיון הוחזר לי למחרת בשימוע רציתי לשאול האם זה אפשרי לכתוב מכתב ובו להודות בעבירה להביע חרטה לומר שזו היתה שטות חד פעמית(מה שבאמת קרה)ולבקש את רחמי השופט? האם השופט יטרח לקרוא אותו?כמו כן יש לי מסמכים המעידים על מצב כלכלי קשה בבית (אני תלמיד ועדיין ברשות הורי)של האמא והאח ושל היותי תלמיד האם זה יועיל כדי לבטל את עונש הקנס? ראיתי באתר בשאלות דומות לשלי שניתן להמיר את הקנס באזהרה האם זה שייך לגביי? וכן רציתי לשאול אם אני אטען שהרישיון שלי חשוב בשביל אמא שלי שאני לוקח אותה לבתי חולים לבדיקות וטיפולים (אמי מתניידת בכיסא גלגלים) האם זה יועיל שלא אקבל פסילה?ואם בכ"ז אקבל פסילה מה ההשלכות של זה האם אצטרך לעבור תיאוריה או טסט מחדש? או שהפסילה תהווה הוכחה להרשעה במקרה של עבירות בעתיד?מה זה בדיוק הרישום הפלילי האם זה ה10 נקודות שקיבלתי? והאם ניתן לבקש במשפט למחוק אותן?ולסיום האם ביה"מש לתעבורה בפתח תקווה נחשב מקל או מחמיר? אודה לכם מאוד על תשובה בהקדם.
ליאור שלום,
שאלת הרבה שאלות ואנסה להשיבך בקצרה(במידה ותרצה הרחבה או ייעוץ ספציפי תוכל לפנות אלי ישירות).
1-אתה יכול להודות בכתב בעובודות כתב האישום, אך לא הייתי ממליץ לעשות זאת כי משפט הוא הליך דינאמי.
2- מסמכים המעידים על מצב כלכלי קשה יכולים בנסיבות מסוימות להוביל לאי שימוש ברכיב הקנס, עם זאת תהיה החמרה בשאר רכיבי העונש (אורך הפסילה על תנאי ואורך הפסילה בפועל).
3-לא ניתן להמיר כי זה לא קנס אלא "הזמנה לדין+כתב אישום".[חוץ מזה שאינך עומד בקריטריונים כמו 10 שנות וותק בנהיגה].
4-אכן, מצב של נכות/בעיית ניידות של קרוב משפחה מדרגה ראשונה יכולה להועיל בהפחתה בעונש אך קח בחשבון שהטיעון הזה מצטבר לבקשה להפחית מהקנס וזה בבחינת "מעוניין לאכול את כל העוגה ושעדיין תישאר שלמה?".
5- לא יהיה לך רישום פלילי, אלא רישום תעבורתי שהוא מרשם נפרד. לעניין הנקודות, אם תורשע בעבירה זו יזקפו לחובתך במרשם אחר(מרשם של משרד הרישוי) 10 נקודות.
6-לא ניתן למחוק נקודות בבית המשפט - לשופט אין סמכות!![יש דרכים אחרות שלא זה המקום לפרטן].
7 - קשה לקבוע מסמרות כי זה תלוי לא במיקום ביהמ"ש אלא דווקא בגישתו של השופט הספציפי שיידון בתיק שלך.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר