שלום.
אני נהג אוטובוס בחברת דן.בכל יום אני מחנה את האוטובוס להפסקת בוקר למשך שעה וחצי ליד ביתי במקום מותר לחניה וללא הפרעה לתנועה בשום צורה.
כבר מספר פעמים קיבלתי דוח חניה על סעיף של חנית אוטובוס במקום שאינו מוסדר לכך.
האם יש איזו פירצה בחוק שיאפשר לי לחנות או איזושהי אפשרות אחרת.
בברכה,דוד
כוונתי לפירצה בחוק האם החוק מדבר על חנית לילה או חניה במשך כל היום
דוד שלום,
"מקום חנייה מוסדר" מוגדר בחוק העזר העירוני.
"מקום חנייה" - מוגדר עפ"י רוב כ "מקום מסומן בקווים לבנים על פני הכביש או המדרכה, בזוויות, בממדים ובמרווחים המפורטים בהנחיות המפקח על התעבורה להצבת תמרורים, שעותקים מהם מופקדים לעיון באגף הפיקוח והביטחון של העיריה".
אתה מבין כי אוטובוס תופס יותר ממקום חנייה אחד ואולי זו הסיבה לדו"ח, סיבה נוספפת הינה שגם במקום חנייה מוסדר צריך לשלם (מדחן/סלולרי/כרטיס וכיוצ"ב) אני מבין שלא שילמת עבור החנייה?
לסיכום קשה לי להתייחס ספציפי למקרה שלך מאחר ואינני יודע לאיזה חוק עזר עירוני להתייחס.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
לעו"ד ויגלר,שלום.
תודה על התיחסותך המהירה.
בהמשך לתשובתך הסעיף הוא 8א לחוק עזר איסור חניה העמדת רכב וחנייתו התשמא 1980
שהוא אוטובוס במקום שלא סומן לכך על ידי תמרור ושאינו חניון לאוטובוסים.
המדרכה במקום היא בצבע אפור ואין צורך בתשלום בשום צורה.
בברכה,דוד.
דוד שלום,
לא ציינת איזו רשות מקומית? לכלרשות יש חוק עזר משלה?
לפי השנה בה חוקק החוק אני מעריך כי מדובר בעיריית אור-יהודה.
סעיף 1 בחוק ="הגדרות" קבע אוטובוס כמשמעו בתקנות התעבורה.
סעיף 8 בחוק קבע : (א)" לא יעמיד אדם ולא ירשה לאחר להעמיד אוטובוס ברחוב אלא במקום שנקבע כתחנת אוטובוסים והמסומן בתמרור כפי שנקבע בהודעה, הנושא עליו את מספרו של קו האוטובוס או הודעה שהתחנה מיועדת להורדת נוסעים בלבד.
(ב) לא יעמיד אדם ולא ירשה לאחר להעמיד אוטובוס במקום האמור לזמן העולה על הדרוש כדי להוריד או להעלות נוסעים; הוראה זו אינה חלה לגבי תחנה סופית.
(ג) לא יחנה אדם ולא ירשה לאחר להחנות אוטובוס בתחנה סופית לזמן העולה על הזמן הנקוב בתמרור וכל עוד היא תפוסה על ידי מספר האוטובוסים הנקוב בתמרור.
בנוסף לאמור תקנה 72(ב) בתקנות התעבורה קובעת כי :"לא יעמיד אדם ולא יחנה אוטובוס המיועד להסיע עשרים נוסעים או יותר בדרך, אף במקום שבו מותר להעמיד רכב או להחנותו, אלא אם תמרור מורה אחרת".
מקווה שההסבר מספיק ברור......
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר