אני נוטל כדורים מסוג מלטונין 5 מ"ג . מתפקד כנהג בצבא אך נהג משא קל זאת אומרת (פרייבטים) אומנם המפקד שלי מכיר את בעיותי והוא מונע ממני הסתבכויות מיותרות (מסדרים, הגעה לבסיס ) וכו.. יש לי רישיון צבאי מעל 15 טון ועוד מעט אני נישלח לקורס סמי - טריילר .. בנוסף יש לי ועדה רפואית לפרופיל 64 קבוע אינני יודע מה ההשלכות של הוועדה אך ברצוני לישאול עם תוסף המלטונין יכול ליגרום לי בעיות עם הרישיון האזרחי??. עם אפשר תשובה גם במייל אני ישמח תודה.
שלומי שלום,
באופן כללי לא ניתן לתת יעוץ משפטי מדויק ללא קבלת תמונה כללית.
בקצרה אומר כי תרופת המלטונין הינה תרופה המחקה את פעילותו של הורמון השינה הטבעי (מלטונין) במוח והיא משמשת לטיפול בנדודי שינה. ככול הידוע לי תרופת המלטונין אינה ממכרת, מאפשרת שינה איכותית של כ 8-12 שעות ואינה פוגעת בערנות ביום למחרת.
בכל מקרה מאחר ואתה מקבל תרופה זו דרך מרשם רופא, חלה על הרופא אחריות/חובה לדווח למשרד הרישוי על מצב בריאותי שעלול לסכן את הנהיגה.[כך, שאם עד היום הוא לא דווח - כנראה שאין סכנה].
נ.ב. כמובן שאסור לנהוג לאחר נטילת התרופה - מכיוון שהיא מרדימה!!!
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר